دانشگاه ادیان و مذاهب
  ورود به سامانه
نام کاربری
 
وب سایت دانشگاه
سامانه جامع آموزش
سامانه آموزش مجازی
پست الکترونیک
کلمه عبور
AR EN FA
 
آخرین مطالب
حجت الاسلام والمسلمین براتی مطرح کرد؛
خانه کعبه می تواند به تفاهم ملل و صلح جهانی کمک کند
در گفت‌وگو با دکتر غفوری نژاد بررسی شد؛
بهره‌مندی از سیره امام باقر(ع) در تاریخ ادبیات فارسی
یادداشتی از دکتر شریعتمداری؛
در سایه سارِ آفتابِ دزفول
روزنامه ایران منتشر کرد؛
در حریم معبود
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تصریح کرد؛
حج می‌تواند الهام بخش وحدت و آزادی مسجد الاقصی باشد
مسئول دفتر اجتماعی سیاسی حوزه‌های علمیه بیان کرد؛
حج باید کانون هدایت جوامع باشد
مدیرگروه مطالعات تمدنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تشریح کرد؛
مناسک اسلامی باید امتداد اجتماعی پیدا کنند
امام‌جمعه اهل‌سنت قازان قایه مطرح کرد؛
اختلاف جایی در حج ندارد
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام به حجاج بیت الله الحرام،
غرب مستکبر در منطقه حساس ما و اخیراً در همه جهان روز‌به‌روز ضعیف‌تر شده است
آیت الله مبلغی تاکید کرد؛
مراسم حج؛ یک وحدت خدایی است

حوزه‌ها ظرفیت برقراری ارتباط درزمینهٔ علوم انسانی و اسلامی با جهان غرب را نداشته‌اند

 
تاریخ انتشار: 1396/11/28    

حوزه‌ها ظرفیت برقراری ارتباط درزمینهٔ علوم انسانی و اسلامی با جهان غرب را نداشته‌اند

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب با تأکید بر اینکه تعامل و ارتباط با دیگر ادیان و مذاهب ضرورت دارد گفت: متأسفانه طی ۴۰۰ سال گذشته با دیگران تعامل نداشتیم و نتوانستیم فلسفه، کلام، عرفان، فقه و مبانی اصولی خود را منتقل کنیم و بدون تردید اگر تعامل وجود داشت، امروز وضعیت علوم اسلامی در دانشگاه‌های غربی به این شکل نبود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه ادیان و مذاهب به نقل از ستاد خبری پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب دین، حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید ابوالحسن نواب عصر امروز در نخستین نشست از سلسله نشست‌های پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب دین که با عنوان ضرورت گفت‌وگوهای ادیانی برگزار شد اظهار کرد: خداوند در قرآن کریم در بیش از ۶۰۰ آیه از ادیان دیگر نام‌برده است و آن‌ها را به رسمیت شناخته است.

وی افزود: حدود یک‌دهم از قرآن را آیاتی تشکیل می‌دهد که مربوط به دیگر ادیان است و ما نمی‌توانیم بگوییم که در قرآن تنها از ادیان آسمانی نام‌برده شده است بلکه خداوند دین کافران را نیز دین دانسته است.

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب خاطرنشان کرد: ائمه (ع) با پیروان همه ادیان و مذاهب دیگر گفت‌وگو می‌کردند، البته امام صادق (ع) معلم و استاد مذاهب دیگر بودند و با بسیاری از غیرمسلمانان اعم از معاندان، کفار، مشرکان و ملحدان گفت‌وگو می‌کردند.

وی ادامه داد: نگاه ائمه (ع) به دیگر ادیان، نگاه حذفی نبوده است بلکه به حرف و منطق آن‌ها توجه می‌کردند و با توجه به حرف و منطق آن‌ها در مقابلشان دلایل و مستندات را بیان می‌کردند.

حجت‌الاسلام نواب گفت: شیعیان با تمام اقلیت‌های خود تنها چهار درصد از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهد و ۹۶ درصد دیگر، تفکری غیر از تفکر ما دارند و حتی اگر تمام جمعیت مسلمانان را در نظر بگیریم، بیش از ۷۵ درصد از جمعیت جهان با افکار ما موافق نیستند و ما نمی‌توانیم با این ۷۵ درصد تعامل نداشته باشیم.

وی اظهار کرد: امروز جمعیت جهان و به‌ویژه کشورهای اسلامی درهم‌تنیده شده است و با مشکلاتی که در کشورهای اسلامی پیش‌آمده است، پناهندگی و مهاجرت به کشورهای دیگر بر مسلمانان تحمیل‌شده است.

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب عنوان کرد: ما باید با دیگر ادیان گفت‌وگو و تعامل داشته باشیم و از ظرفیت آن‌ها استفاده کنیم تا به اهداف خودمان برسیم و پیشرفت کنیم؛ در حال حاضر بعد از گذشت ۴۰ سال از پیروزی انقلاب اسلامی، افتخار ما این است که در علوم مختلف پیشرفت کرده‌ایم و تمام این پیشرفت با تعامل با دیگر کشورها و ادیان حاصل‌شده است و اگر تعامل نداشتیم پیشرفتی نیز حاصل نمی‌شد.

وی بیان کرد: متأسفانه حوزه‌های علمیه ظرفیت برقراری ارتباط درزمینهٔ علوم انسانی و اسلامی با دیگر کشورها و ادیان را ندارند، در غیر این صورت همان پیشرفت‌هایی که در علم پزشکی و مهندسی حاصل‌شده است، باید در علوم دینی نیز حاصل می‌شد.

حجت‌الاسلام نواب با تأکید بر اینکه تعامل و ارتباط با دیگر ادیان و مذاهب ضرورت دارد تصریح کرد: متأسفانه طی ۴۰۰ سال گذشته با دیگران تعامل نداشتیم و نتوانستیم فلسفه، کلام، عرفان، فقه و مبانی اصولی خود را منتقل کنیم و بدون تردید اگر تعامل وجود داشت، امروز وضعیت علوم اسلامی در دانشگاه‌های غربی به این شکل نبود.

وی افزود: اگر با دیگران ادیان تعامل و گفت‌وگو داشته باشیم، شیعیان از انزوا خارج می‌شوند و می‌توانند معارف فقه شیعه را به دیگر ادیان نیز منتقل کنند بنابراین اگر معارف اسلام، به‌صورت صحیح و اصولی بیان شود، بدون تردید در گفت‌وگو با دیگر ادیان، فقه شیعه تأثیرگذارتر خواهد بود.


برچسب ها : حوزه‌ها, علوم انسانی, کتاب دین

نظرات
نام *
پست الکترونیک *
متن *

دانشگاه ادیان و مذاهب


نشانی: ایران - قم - پردیسان
تلفن: 32802610 25 98+
فکس: 32802627 25 98+
کد پستی: 3749113357
صندوق پستی: 37185 - 178
پست الکترونیکی: info@urd.ac.ir
سامانه پیامکی: 3000135789

دانشکده ها

دانشکده شیعه شناسی
دانشکده ادیان
دانشکده مذاهب
دانشکده فلسفه
دانشکده زن و خانواده
دانشکده عرفان
دانشکده رسانه و ارتباطات
دانشکده دین و هنر
دانشکده علوم و معارف قرآن
دانشکده حقوق
دانشکده زبان و فرهنگ ملل
دانشکده مطالعات ملل
دانشکده تاریخ
واحد مشهد

خدمات فناوری اطلاعات

سامانه جامع آموزش
سامانه آموزش مجازی
سامانه پذیرش دانشجو
سامانه اتوماسیون اداری
پست الکترونیک
جستجو در کتابخانه
کتابخانه دیجیتال

بیانیه رسالت

دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید.