حجتالاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب در سی و ششمین نشست شنبههای انقلاب سخنرانی کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، در سی و ششمین نشست «شنبههای انقلاب» با عنوان «ادیان و مذاهب»، دستاوردهای انقلاب اسلامی در این حوزه تبیین و بررسی شد.
حجتالاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب از جمله سخنرانان این نشست بود. وی در این نشست اظهار داشت: انقلاب اسلامی برخاسته از نگاه بلند امام خمینی (ره) و یاوران شهیدش مانند شهید بهشتی، شهید مطهری، شهید مفتح، شهید باهنر و یاران و ادامه دهندگان زنده اش مقام معظم رهبری و تمام افرادی است که در پاسداشت و نکوداشت این راه الهی تلاش کردند.
وی اضافه کرد: قرآن ایمان به سایر ادیان را جزیی از ایمان مسلمانان میداند که در ابتدای سوره بقره نیز آمده است: «وَالَّذِینَ یُؤْمِنُونَ بِمَا أُنْزِلَ إِلَیْکَ وَمَا أُنْزِلَ مِنْ قَبْلِکَ وَبِالْآخِرَةِ هُمْ یُوقِنُونَ؛ و آنان که ایمان آرند به آنچه به تو و آنچه به (پیغمبران) پیش از تو فرستاده شده و آنها خود به عالم آخرت یقین دارند.» و در آیه دیگر آمده است: «آمَنَ الرَّسُولُ بِمَا أُنزِلَ إِلَیْهِ مِن رَّبِّهِ وَالْمُؤْمِنُونَ کُلٌّ آمَنَ بِاللّهِ وَ مَلآئِکَتِهِ وَ کُتُبِهِ وَ رُسُلِهِ لاَنُفَرِّقُ بَیْنَ أَحَدٍ مِّن رُّسُلِهِ؛ پیامبر خود به آنچه از جانب پروردگارش به او نازل شده ایمان دارد و همه مؤمنان به خدا و فرشتگانش و کتاب هایش و پیامبرانش ایمان دارند. میان هیچ یک از پیامبرانش فرقی نمینهیم.»
نواب گفت: ما زرتشت را پیامبر مسلم خدا میدانیم و کتاب آسمانی او اوستا را کتاب الهی مینامیم لذا پیروانش از تمامی حقوق برخوردار هستند البته تمامی انسانها دارای مقام و منزلت فوق العاده و در کرامت و بندگی خدا مساوی هستند.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب قم با اشاره به اینکه ایران از گذشته مهد ادیان بوده است، تصریح کرد: ایران در گسترش ادیان الهی نقش بسیار تاثیرگذاری داشته است به طوری که حتی بودا را نیز پادشاهان ایرانی گسترش داده اند که مجسمههای بودا در شهر بامیان افغانستان که جزیی از ایران بوده است، گواه این مسئله است.
نواب گفت: پادشاهان صفوی در نقل و انتقالات صورت داده خود، عادلانه و با رضایت ارامنه عمل کردند به طوری که امروز مجسمه شاه عباس صفوی در بزرگترین مقر ارامنه در ارمنستان قرار دارد و تاکنون در حدود ۴۰۰ سال گذشته بی احترامی به آن نشده است.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب قم تصریح کرد: برادران ارمنی وفادارترین مردم به جمهوری اسلامی هستند و با وجود اینکه به دلیل مشکلات مالی و اقتصادی برخی از آنان مهاجرت کردند، اما در کشورهای فعلی که حضور دارند، آنان بزرگترین لابی ایران محسوب میشوند و هر زمان که فشار و هجمهای به انقلاب وارد میشود، آنان به دفاع از کشور میپردازند.
وی اضافه کرد: زرتشتیان جز تفکیک ناپذیر ایران هستند و اخیرا نیز مردم یزد در انتخابان شورای شهر به یک نفر زرتشتی رای دادند تا وارد شورا شود که در ابتدا مخالفتهایی صورت گرفت، اما با نظر مجمع تشخیص مصلحت نظام و در پی اشاره مقام معظم رهبری این اجازه صادر شد که حتی مسلمانان بتوانند به فردی غیر مسلمان برای حضور در شورای شهر رای دهند.
نواب با اشاره به اینکه حقوق اقلیتهای مذهبی در قانون اساسی ایران به صورت رسمی شناخته شده است، افزود: برخی از کشورهای غربی دم از رعایت حقوق اقلیتهای مذهبی در کشور خود میزنند و مدعی رعایت حقوق مسلمانان هستند، اما آیا مسلمانان اجازه حضور در پارلمان یا کنگره این کشورها را دارند و اگر امکان ورود پیدا کنند متناسب با جمعیت آنهاست؟
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب قم گفت: در قانون اساسی ایران به حدود ۳ تا ۴ هزار هموطن ارمنی و آشوری اجازه برخوداری از نماینده مجلس متناسب با تعداد جمعیت داده شده است، اما آیا در کشور آلمان مسلمانان که دارای ۶ درصد جمعیتی این کشور هستند، ۶ درصد مجلس را دارا هستند؟ مسلمانان جزیی از جمعیت این کشورها هستند، اما در چرخه قدرت اجازه ورود ندارند.
وی با اشاره به اینکه ۱۰ درصد از نمایندگان مجلس ایران از اهل سنت هستند، گفت: از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون ۳۰۰ نماینده اهل سنت و حدود ۴۰ نماینده اقلیت مذهبی وارد مجلس شورای اسلامی شده اند.
نواب با بیان اینکه گفتگوی ادیان دستاورد بزرگ انقلاب اسلامی است، تصریح کرد: امروز این گفتگو در تمام دنیا گسترده شده است و انقلاب اسلامی با بوداییهای میانمار، تایلند و سریلانکا، هندوهای هند، شینتوهای ژاپن، مسیحیان ارتدکس، کاتولیک و پروتستان گفتگو دارد و این دستاورد بزرگ انقلاب اسلامی محسوب میشود که توسط سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اجرایی میشود.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب قم با بیان اینکه مطالعات ادیانی دیگر دستاورد بزرگ انقلاب اسلامی در حوزه ادیان و مذاهب محسوب میشود، گفت: تنها دانشگاه ادیان جهان در ایران قرار دارد، در دیگر نقاط دنیا دانشکده، پژوهشکده و مرکز داریم، اما دانشگاه جامع تنها در ایران قرار دارد که در سطح تحصیلات تکمیلی نیز به ادیان ابراهیمی و غیرابراهیمی خدمات رسانی میکند.
وی ادامه داد: هرهفته استاد زرتشتی، مسیحی و یهودی در این دانشگاه حضور پیدا میکنند و این افتخار انقلاب اسلامی ایران است که هر روز نیز رشته ها، زیررشتهها و میان رشتههای آن در حال گسترش است.
نواب در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: چهلمین سال انقلاب اسلامی را تبریک میگویم و تمام قدم احترام میگذارم به تمام ادیان که این احترام میراث اسلامی و قرآن و همچنین میراث ایرانی ماست.
گفتنی است در این مراسم، روحانیون، بزرگان و صاحب نظران ادیان توحیدی مسلمان، مسیحی، کلیمی و زرتشتی چون؛ حجت الاسلام سید ابوالحسن نواب رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب قم، دکتر احمدرضا مفتاح رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب، مارنرسای بنیامین اسقف اعظم کلیسای شرق آشور ایران، اسقف اعظم سرکیس داویدیان رهبرارامنه کاتولیک ایران، دکتر همایون سامهیح رئیس انجمن کلیمیان تهران، سیامک مره صدق نماینده کلیمیان در مجلس شورای اسلامی، موبد پدرام سروشپور عضو انجمن موبدان تهران، تاج گوهر خداداد کوچکی رئیس کمیسیون روابط عمومی و امور اجتماعی انجمن زرتشتیان تهران و جمع دیگری از اساتید و نخبگان، دستاوردهای چهل سال انقلاب اسلامی را در این حوزه، مورد بررسی قرار دادند.
برای دریافت فایل تصویری این نشست اینجا را کلیک کنید
|
دانشکده ها دانشکده شیعه شناسی |
خدمات فناوری اطلاعات سامانه جامع آموزش |
بیانیه رسالت دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید. |