نشست علمی ـ تخصصی «پدیده تکفیر از منظر ادیان» با حضور جمعی از اساتید دانشگاه و نمایندگان اقلیتهای دینی و اعضای کنگره جهانی مقابله با جریانهای افراطی و تکفیری با ارائه مقاله ریاست دانشگاه ادیان و مذاهب با عنوان «مداراپژوهی ضرورت عصری جامعه نخبگانی امروز» در دانشگاه تهران، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب ریاست دانشگاه با ارائه مقاله «مداراپژوهی ضرورت عصری جامعه نخبگانی امروز» در نشست علمی ـ تخصصی «پدیده تکفیر از منظر ادیان» شرکت کرد. در این نشست، اساتید دانشگاه و نمایندگان اقلیتهای دینی در مورد پدیده تکفیر در ادیان مختلف و اشتراک همه ادیان در مقابله با تکفیر و افراطگرایی سخنان خود را ارائه کردند.
در این نشست اساتیدی چون محمود واعظی رئیس مرکز مطالعات عالی انقلاب اسلامی و عضو هیأت علمی دانشگاه تهران با موضوع «موج چهارم جهانی و ضرورت همگرایی ادیان»، حجت الاسلام موسوی نسب معاون اجرایی دبیرخانه کنگره جهانی مقابله با جریانهای افراطی و تکفیری تحت عنوان «نیم نگاهی به عملکرد دبیرخانه در سطح ملی و بینالمللی» موبد پدرام سروشپور، از انجمن موبدان زرتشتی تهران با موضوع «تکفیر از منظر آیین اوستا»، میردامادی استادیار و عضو هیأت علمی دانشکده معارف دانشگاه تهران تحت عنوان «پدیده تکفیر در اسلام و مسیحیت»، یحیی فوزی استاد دانشگاه و عضور پژوهشکده انقلاب اسلامی دانشگاه تهران باموضوع «تحلیل علل پدیده تکفیر از منظر پروفسور سهیل عنایت الله آینده پژوه بزرگ معاصر» به بیان و شرح مقالات خود پرداختند.
همچنین خاخام حمامی لالهزار مرجع دینی کلیمیان ایران با موضوع «پدیده تکفیر از منظر تورات»، احمد مبلغی عضو مجلس خبرگان رهبری و رئیس سابق دانشگاه مذاهب تحت عنوان «عقلانی اندیشی دینی»، سید احمدرضا خضری مدیرکل حوزه ریاست و مشاور ریاست دانشگاه تهران تحت عنوان «راه کارهای مقابله با پدیده تکفیر»، محمدعلی آذرشب استاد و عضو هیأت علمی دانشگاه تهران تحت عنوان «نقش خودانگاری و انحصارگرایی در ایجاد تفکرات افراطی»، سیدسعید عزیزنژاد استاد دانشگاه و مدیرکل امور مجلس شورای عالی انقلاب فرهنگی با موضوع «تحلیل پدیده تکفیر و راههای مقابله با آن با تکیه بر بیانات مقام معظم رهبری» به ارائه مقاله پرداختند.
حاضران در مقالات خود از منظرهای مختلف بصورت علمی به تحلیل پدیده تکفیر و سابقه تاریخی آن در ادیان مختلف پرداختند و راه کار مقابله با آن را با تأکید بر آموزههای دین اسلام یهودیت و زردشت و به صورت جامعتر از نگاه مقام معظم رهبری، مورد بررسی و دقت قرار دادند.
گفتنی است نشست علمی ـ تخصصی «پدیده تکفیر از منظر ادیان»، از سلسله نشستهای کنگره جهانی مقابله با جریانهای افراطی و تکفیری است که با همکاری مرکز مطالعات عالی انقلاب اسلامی دانشگاه تهران و با هدف تأکید بر اشتراک ادیان الهی بر مقابله با پدیده تکفیر شنبه دهم دیماه 1397 برگزار گردید.
|
دانشکده ها دانشکده شیعه شناسی |
خدمات فناوری اطلاعات سامانه جامع آموزش |
بیانیه رسالت دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید. |