دانشگاه ادیان و مذاهب
  ورود به سامانه
نام کاربری
 
وب سایت دانشگاه
سامانه جامع آموزش
سامانه آموزش مجازی
پست الکترونیک
کلمه عبور
AR EN FA
 
آخرین مطالب
حجت الاسلام والمسلمین براتی مطرح کرد؛
خانه کعبه می تواند به تفاهم ملل و صلح جهانی کمک کند
در گفت‌وگو با دکتر غفوری نژاد بررسی شد؛
بهره‌مندی از سیره امام باقر(ع) در تاریخ ادبیات فارسی
یادداشتی از دکتر شریعتمداری؛
در سایه سارِ آفتابِ دزفول
روزنامه ایران منتشر کرد؛
در حریم معبود
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تصریح کرد؛
حج می‌تواند الهام بخش وحدت و آزادی مسجد الاقصی باشد
مسئول دفتر اجتماعی سیاسی حوزه‌های علمیه بیان کرد؛
حج باید کانون هدایت جوامع باشد
مدیرگروه مطالعات تمدنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تشریح کرد؛
مناسک اسلامی باید امتداد اجتماعی پیدا کنند
امام‌جمعه اهل‌سنت قازان قایه مطرح کرد؛
اختلاف جایی در حج ندارد
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام به حجاج بیت الله الحرام،
غرب مستکبر در منطقه حساس ما و اخیراً در همه جهان روز‌به‌روز ضعیف‌تر شده است
آیت الله مبلغی تاکید کرد؛
مراسم حج؛ یک وحدت خدایی است

دیدار استادان دانشگاه‌های پاکستان با ریاست دانشگاه

 
تاریخ انتشار: 1397/10/16    

دیدار استادان دانشگاه‌های پاکستان با ریاست دانشگاه

جمعی از استادان دانشگاه‌های پاکستان با حضور در دانشگاه ادیان و مذاهب با ریاست دانشگاه دیدار کردند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، جمعی از استادان دانشگاه‌های مختلف پاکستان در نشستی صمیمی با حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب ریاست دانشگاه با فعالیت‌ها و رویکردهای دانشگاه ادیان و مذاهب در زمینه گسترش دیالوگ بین ادیان و مذاهب و فعالیت‌های بین‌الملل آشنا شدند.

ریاست دانشگاه در این دیدار گفت: ما با سمیع الحق اختلاف نظر داشتیم ولی دولت ایران به خاطر کشته شدنش بیانیه صادر کردیم و محکوم کردیم. چون ما با ترور مخالف هستیم. امام خمینی وقتی در نجف بود اجازه یک ترور را نداد. دشمن را نباید ترور کرد. باید با او صحبت کرد. این دانشگاه بر روی مخالفت با ترور، گسترش صلح و بر اساس گفت‌وگو تأسیس شده است. اگر روحانیان و اهل دانشگاه مسئله زن را حل نکنیم، فمنیست‌ها اختیار این مسائل را از دست ما خارج می‌کنند. اسلام بهترین حقوق را برای زن قائل است. الان فمنیست‌ها مخالفان جدی در اروپا دارند.

وی از پاکستان به عنوان کشور عزیز و برادر یاد کرد و گفت: من درباره پاکستان به چند نکته مهم اشاره کنم. اول آن‌که کشور پاکستان اولین جمهوری اسلامی در جهان است. مردم پاکستان آشنا به زبان انگلیسی به عنوان یک زبان بین‌المللی هستند و به همین دلیل در تمام مجامع بین‌المللی جهان حضور دارند. اسلام در ذات مردم پاکستان قرار گرفته است. پاکستانی‌ها از عوامل فساد و فحشا در جهان نیستند.

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب گفت: پاکستان تعداد زیادی دانشگاه دارد. همه بانک‌های بین‌المللی جهان از کارمندان پاکستانی استفاده می‌کنند. یکی از دلایل آن، این است که دزدی جزء ذات پاکستانی‌ها نیست. هم‌چنین پاکستان مردم متدین و دینداری دارد. به طوری که پاکستان مأمور امر به معروف و نهی از منکر ندارد. اصلی‌ترین خصوصیت پاکستانی‌ها، تواضع است. حفظ این خصوصیات مثبت مردم پاکستان، یک شرط دارد و آن هم حفظ وحدت آنان است.

وی خود را از علاقه‌مندان جدی پاکستان دانست و گفت: ما مسلمانان جزو یک خانواده هستیم و پدرمان پیامبر(ص) است، کتاب‌مان قرآن است، قبله‌مان واحد است، نماز و روزه‌ و حج و جهادمان یکی است. در جاهایی هم با هم اختلاف‌نظر داریم. 95 درصد مشترکات است و 5 درصد اختلاف. پانصد سال است که دشمن می‌خواهد این پنج درصد را برجسته کند. دانشگاه ادیان و مذاهب مختص به شیعه نیست. ما صدها دانشجوی سنّی داریم و این‌جا هیچ‌کس بین شیعه و سنّی فرقی قائل نیست. ما یک دانشکده مذاهب اسلامی داریم و در چهار محور فقهی، مذاهب اسلامی را بررسی می‌کنیم که کنفرانس اسلامی این‌ها را به رسمیت می‌شناسد. همین‌طور مذاهب کلامی، ماتریدی، معتزله، اشاعره، خوارج و همه طوایفی که در مذاهب کلامی هستند.

نواب هم‌چنین گفت: ما مخالف امور تبلیغی غیر بومی هستیم. شما باید خود آغاز کنید و اگر کمکی از دست ما بربیاد، انجام می‌دهیم.  در کار فرهنگی نباید عجله کرد. انسان‌ها از دنیا می‌روند ولی فکر انسان‌ها از بین نمی‌رود. باید گفت‌وگو کرد و نه تبلیغات، چرا که نتیجه گفت‌وگو ماندگار است و نتیجه تبلیغات، گذرا است.

یکی از میهمانان در سخنان کوتاهی گفت: امروز در جهانی زندگی می‌کنیم که بین بشریت و دین جدایی می‌اندازند و مشکلاتی را به وجود آورده‌اند. در جهان غرب دورانی را گذراندیم که به فرد اهمیت می‌دادند نه به دین. و سعی می‌کردند انسان را به جای خدا بگذارند. لذا ادیان در مشکلات بودند. چرا که در دین خدا بایستی محور همه چیز باشد. ما تلاش می‌کنیم در محور دین افراد را با یکدیگر با هم پیوند دهیم. اگر من می‌دانستم چنین دانشگاهی در ایران وجود دارد امکان داشت من به این‌جا بیایم و در این دانشگاه به تلاش خود ادامه دهم. من برای پیشرفت در این رابطه تلاش می‌کنم تفاهم‌نامه‌ای بین دانشگاه ادیان و مذاهب و مرکز شیخ زائد به امضا برسد. در طول سفر ما به ایران، دانشگاه ادیان و مذاهب جامع‌ترین مرکزی بود که از آن بازدید کردیم.

میهمانی دیگر نیز گفت: من با وضعیتی که در جهان اسلام و پاکستان می‌بینم، نیاز به این هست که صدایی که شما بلند کرده‌اید، جهانی شود. من دعا می‌کنم شما در جایگاهی قرار گیرید که صحبت‌های شما جهانی شود.

دکتر قبله ایاز رئیس پیشین دانشگاه پیشاور و رئیس شورای ایدئولوژیک پاکستان، جلال‌الدین از سفیر سابق پاکستان در نیجر و مشاور آقای فضل الرحمان از علمای برجسته پاکستان، از جمله این میهمانان بودند.

گفتنی است در پایان این دیدار توافق اولیه برای امضای تفاهم‌نامه همکاری بین دو مرکز حاصل شد.

این دیدار در روز جمعه چهاردهم دی‌ماه 1397 به انجام رسید.


برچسب ها : ادیان, مذاهب, دانشگاه, پاکستان, ابوالحسن نواب

نظرات
نام *
پست الکترونیک *
متن *

دانشگاه ادیان و مذاهب


نشانی: ایران - قم - پردیسان
تلفن: 32802610 25 98+
فکس: 32802627 25 98+
کد پستی: 3749113357
صندوق پستی: 37185 - 178
پست الکترونیکی: info@urd.ac.ir
سامانه پیامکی: 3000135789

دانشکده ها

دانشکده شیعه شناسی
دانشکده ادیان
دانشکده مذاهب
دانشکده فلسفه
دانشکده زن و خانواده
دانشکده عرفان
دانشکده رسانه و ارتباطات
دانشکده دین و هنر
دانشکده علوم و معارف قرآن
دانشکده حقوق
دانشکده زبان و فرهنگ ملل
دانشکده مطالعات ملل
دانشکده تاریخ
واحد مشهد

خدمات فناوری اطلاعات

سامانه جامع آموزش
سامانه آموزش مجازی
سامانه پذیرش دانشجو
سامانه اتوماسیون اداری
پست الکترونیک
جستجو در کتابخانه
کتابخانه دیجیتال

بیانیه رسالت

دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید.