حجتالاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب چهاردهم بهمنماه 1397 به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در مسجد امام حسین(ع) شهر همدان به ایراد سخنرانی پرداخت.
حجتالاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب در مسجد امام حسین(ع) شهرک مدنی در همدان با بیان اینکه همدان برای جهان شناخته شده است، یادی از بزرگان این شهر مانند میرسیدعلی همدانی کرد و اظهار داشت: همان نقشی که امام خمینی(ره) در حوزه روشنگری در ایران اسلامی ایفا کرد، میرسیدعلی همدانی نیز آن نقش را در هند، افغانستان، تاجیکستان، پاکستان و... داشت.
وی با بیان اینکه میرسیدعلی همدانی اسلام را وارد آسیای میانه، کشمیر و هند کرد، افزود: اشعار این مرد بزرگ بر روی پول مردم تاجیکستان نوشته شده و بند بند این ابیات بر جان آنها نقش بسته است.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب با اشاره به اینکه نام همدان در سوریه نیز با نام سردار شهید همدانی پرافتخار است، تصریح کرد: امروز سوریه به برکت شهیدان مدافع حرم به ویژه سردار همدانی امن شده است.
وی با بیان اینکه خدا میداند که اگر این شهدا نبودند و داعش از بین نمیرفت، چه اتفاقی در کشور رخ میداد، خاطرنشان کرد: داعش هر توطئهای که میتوانست به کار بست. این گروه تکفیری زاییده فکری است که به برجهای دوقلوی آمریکا حمله کرد.
نواب با اشاره به اینکه اگر امنیت در سوریه و لبنان ایجاد نمیشد، در داخل کشور نیز با مشکل مواجه میشدیم، گفت: ایران در جریان حمله داعش به سوریه و عراق با دعوت دولتهای این کشورها به عنوان مستشار حضور یافت.
وی با طرح این سؤال که آیا ما نمیتوانیم از کشورهای همسایه دفاع کنیم، اما آمریکا میتواند در منطقه حضور یابد؟ اظهار کرد: ما با دنیا مشکل نداریم، فقط با دولت جنایتکار آمریکا و رژیم غاصب صهیونیستی مسئله داریم.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب با اشاره به اینکه با نظام آپارتاید در آفریقای جنوبی نیز مشکل داشتیم، افزود: البته این نظام کنار رفت و حاضر شدیم امروز با آفریقای جنوبی ارتباط داشته باشیم.
وی با بیان اینکه مردم منطقه از ایران به دلیل خارج کردن داعش از منطقه تقدیر میکنند و ارزش این کار در آینده بیشتر مشخص میشود، تصریح کرد: استکبار با جنگ تبلیغاتی با ذهن جوانان ما بازی میکند که باید مراقب باشیم.
نواب با اشاره به اینکه ماهیت حقطلبانه انقلاب اسلامی پس از چهل سال درک نشده است، خاطرنشان کرد: البته وجدان پاک مردم این مسئله را درک کرد اما نظامهایی که حق مردم را پایمال میکنند، نمیخواهند این حقانیت توسعه یابد.
وی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی مسیر خود را در جهان پیدا کرده است، گفت: شیعیان لبنان و یمن از فرزندان انقلاب اسلامی هستند. اسلام امروز دین دوم جهان است و تا سال 2050 به دین اول جهان بدل خواهد شد.
نواب با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی یک نهضت بود، افزود: فرزندان حزباللهی نداشتیم اما امروز نیروهای حزبالله تنها به ایران محدود نمیشوند بلکه افغانستان، پاکستان، یمن و بسیاری کشورهای دیگر را شامل میشوند.
وی با بیان اینکه همین حزباللهیها بخش اعظم سوریه را آزاد کردند، تصریح کرد: بخشی از لبنان روزی به تصرف اسرائیل درآمده بود اما امروز اسرائیل جرئت اقدامی علیه لبنان ندارد.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب با اشاره به اینکه از سوریه هم تنها سی درصد باقی مانده بود، ادامه داد: امروز خاک سوریه آزاد شده است، در حالی که داعش از پول عربستان و پشتیبانی آمریکا برخوردار بود. اینها همه برکت انقلاب اسلامی است.
وی در ادامه با بیان اینکه همه اختلاسهای ایران را جمع کنیم، به پای پولی که شاه از کشور خارج کرد، نمیرسد، خاطرنشان کرد: البته باید با هر میزان اختلاس به شدت برخورد شود. البته برای خالی کردن دل مردم میزان اختلاسها را هم بزرگنمایی میکنند. باز هم تأکید میکنم ما مدافع ذرهای اختلاس از جانب هیچکس نیستیم و با آن نیز با جدیت مقابله میکنیم.
او با اشاره به اینکه عربستان سعودی در جهان اسلام به آمریکای دوم بدل شده است، گفت: در چهلمین سالگرد انقلاب باید گفت که این انقلاب راه خود را پیدا کرده است، همانطور که اسلام نیز با ورود به ایران و سایر مناطق راه خود را پیدا کرد.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب با بیان اینکه نامدارترین دانشمندان اسلام ایرانی بودند، اظهار کرد: 220 میلیون پاکستانی مسلمان و محب اهل بیت(ع)، 200 میلیون نفر در اندونزی و بنگلادش داریم، کمترین داعشی را از این کشورها و البته هند داشتیم.
وی با اشاره به اینکه حدود 900 میلیون مسلمان در آسیا داریم که همه محب اهلبیت(ع) هستند، افزود: انقلاب اسلامی راه خود را در چهل سالگی یافته و این مسیر در جهان ادامه دارد.
نواب با بیان اینکه در نیجریه 10 میلیون شیعه شدند و این راه ادامه دارد، تصریح کرد: ما باید قدر مقام معظم رهبری را بدانیم و این انقلاب بدون نام امام(ره) و مقام معظم رهبری در هیچ کجای دنیا شناخته شده نیست.
|
دانشکده ها دانشکده شیعه شناسی |
خدمات فناوری اطلاعات سامانه جامع آموزش |
بیانیه رسالت دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید. |