جلسه دفاع از پایاننامه کارشناسی ارشد دانشجو حمید صلاتی با عنوان «کتابشناسی توصیفی نقدها و ردیههای بر صوفیه و تصوف تا ابتدای صفویه» روز شنبه 25 اسفندماه 1397 در سالن شهید بهشتی دانشگاه ادیان و مذاهب برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، در جلسه دفاع از پایاننامه کارشناسی ارشد دانشجو حمید صلاتی با عنوان «کتابشناسی توصیفی نقدها و ردیههای بر صوفیه و تصوف تا ابتدای صفویه»، حجتالاسلام والمسلمین دکتر امیر جوانآراسته به عنوان استاد راهنما و دکتر رحمان بوالحسنی به عنوان استاد داور حضور داشتند.
در چکیده این پایاننامه آمده است:
کتابشناسی توصیفی ـ گزارشی، در هر شاخه علمی که نگاشته شود، به نوعی طریق آشنایی اجمالی افراد با موضوع مد نظر و آثار نوشته شده در راستای آن موضوع میباشد و به عبارت واضحتر، نوعی احاطه علمی کلی است در موضوعی که بدان پرداخته شده، که طبق قاعده، پژوهش پیش رو نیز همین رسالت را در موضوع مطرح شده داشته است و طرحی اجمالی را از کتب نگاشته شده در مبحث نقدها و ردیههای وارد شده بر تصوف و صوفیه تا قبل از صفویه، در ذهن خواننده تصویر میکند که میتوان بزرگترین دستاورد این پژوهش را که همان اشراف کلی خواننده راجع به موضوع این پژوهش و کتب نگاشته شده در رابطه با این موضوع است، معرفی کرد.
در این پژوهش به چهار کتاب مهم با عناوین: اللمع فی التصوف، تبصرة العوام فی معرفة مقالات الأنام، تلبیس ابلیس و فقه التصوف پرداخته شده است.
جمعبندی و نتیجه حاصل از این پژوهش را میتوان در یک جمله خلاصه کرد که تمامی این کتابها به جز تبصرة العوام به اصل تصوف و صوفیان اصیل نقدی ندارند و فقط تیر سخن آنان به سوی صوفیانی است که دست به بدعتگزاری در سنت بردهاند و به انحراف از صراط مستقیم دچار گشتهاند.
|
دانشکده ها دانشکده شیعه شناسی |
خدمات فناوری اطلاعات سامانه جامع آموزش |
بیانیه رسالت دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید. |