دکتر «هانی مرتضی» تولیت حرم مطهر حضرت زینب(س) و هیئت همراه در نشست مشترکی با حجتالاسلام والمسلمین دکتر محمدتقی انصاریپور در دانشگاه ادیان و مذاهب شرکت کردند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، حجتالاسلام والمسلمین دکتر محمدتقی انصاریپور در نشست مشترک با دکتر «هانی مرتضی» تولیت حرم مطهر حضرت زینب(س) گفت: در طول ده سال گذشته تا کنون 400 الی 500 هیئت از این دانشگاه بازدید کردهاند. بسیاری اوقات هیئتهای بازدیدکننده از کشورهای اروپایی و از جمعهای مسیحی بودهاند. نوعاً هم در بسیاری ارتباطها بنده با آنها طرف گفتوگو بودهام. نوع سؤالاتی هم که داشتهاند اولاً به نوع اسلام و انفتاحی که در اینجا هست، مربوط میشده است و اینکه دانشگاه ادیان و مذاهب با آنکه در شهر قم و در جوار حوزه علمیه قرار دارد، حاضر به بررسی آکادمیک ادیان دیگر و تحقیق و مطالعه در باب آنها بدون هیچ نگرانی است.
وی همچنین در ادامه گفت: گاه درباره اختلاف بین اسلامی که ما قائل هستید با مثلاً اسلام وهابی یا سلفی سؤال میپرسند و از نکات جالب اینکه آنها با آنکه عربی نمیدانند ولی با واژههای وهابی و سلفی آشنا هستند و این جای تعجب بود. آنها میخواستند تفاوت این دو دیدگاه درون اسلام را بدانند و برایشان جواب این سؤال جالب بود.
حجتالاسلام والمسلمین انصاریپور در ادامه گفت: مؤسسهای در آلمان به نام دوره الهیات اسلامی ویژه پس از فراغت از تحصیل تأسیس شده است. شش دانشگاه از دانشگاههای آلمان با همکاری یکدیگر این مؤسسه را تأسیس کردهاند. در این مؤسسه بنا است دانشجویان مسلمان فراخوان شوند و الهیات اسلامی را جهتدار تحصیل کنند و مجموعهای فراهم شود که بعدها از دل این مجموعه امامان جماعت مساجد در آلمان و نیز معلمان تعلیمات دینی دانشآموزان مسلمان و نمایندگان اجتماعات اسلامی در دوایر دولتی از این مؤسسه انتخاب شوند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب همچنین گفت: در حال حاضر پنج درصد جمعیت آلمان مسلمان هستند و در طی 20-30 سال آینده این درصد به 30 درصد میرسد. آنها از اینکه جمع مسلمانان آلمان تحت تأثیر اسلام وهابی قرار گیرند، نگران هستند. کما اینکه بعضی امامان جماعتشان به نوعی آرام آرام متأثر از گرایشهای وهابی تأثیر پذیرفتهاند. تأسیس این مؤسسه در راستای حل این معضل است تا بعد از این امامان جماعت از بین آن جمع خاص انتخاب شوند. این نشان میدهد که آنان تفاوت چشمگیری بین اسلام وهابی یا اسلام سلفی با سایر مسلمانان میبینند و آن را یک خطر برای جامعه خود احساس میکنند و میخواهند آینده جامعه خودشان را نسبت به این خطر بیمه کنند. به همین خاطر این مؤسسه را تأسیس کردهاند.
وی همچنین درباره سؤالاتی که میهمانان خارجی در دانشگاه ادیان و مذاهب مطرح میکنند، گفت: گاهی از ما سؤال میکنند که دیدگاه شما درباره تروریسم و وهابیت چیست. اینها نشان میدهد که سؤالی برای آنها در باب تفاوت بین اسلام وهابی و سایر برداشتهای از اسلام پیدا شده و این بسیار مهم است.
گفتنی است دکتر «هانی مرتضی» تولیت حرم مطهر حضرت زینب(س) و هیئت همراه روز شنبه 25 خردادماه 1398 از دانشگاه ادیان و مذاهب بازدید به عمل آوردند.
|
دانشکده ها دانشکده شیعه شناسی |
خدمات فناوری اطلاعات سامانه جامع آموزش |
بیانیه رسالت دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید. |