دانشگاه ادیان و مذاهب
  ورود به سامانه
نام کاربری
 
وب سایت دانشگاه
سامانه جامع آموزش
سامانه آموزش مجازی
پست الکترونیک
کلمه عبور
AR EN FA
 
آخرین مطالب
حجت الاسلام والمسلمین براتی مطرح کرد؛
خانه کعبه می تواند به تفاهم ملل و صلح جهانی کمک کند
در گفت‌وگو با دکتر غفوری نژاد بررسی شد؛
بهره‌مندی از سیره امام باقر(ع) در تاریخ ادبیات فارسی
یادداشتی از دکتر شریعتمداری؛
در سایه سارِ آفتابِ دزفول
روزنامه ایران منتشر کرد؛
در حریم معبود
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تصریح کرد؛
حج می‌تواند الهام بخش وحدت و آزادی مسجد الاقصی باشد
مسئول دفتر اجتماعی سیاسی حوزه‌های علمیه بیان کرد؛
حج باید کانون هدایت جوامع باشد
مدیرگروه مطالعات تمدنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تشریح کرد؛
مناسک اسلامی باید امتداد اجتماعی پیدا کنند
امام‌جمعه اهل‌سنت قازان قایه مطرح کرد؛
اختلاف جایی در حج ندارد
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام به حجاج بیت الله الحرام،
غرب مستکبر در منطقه حساس ما و اخیراً در همه جهان روز‌به‌روز ضعیف‌تر شده است
آیت الله مبلغی تاکید کرد؛
مراسم حج؛ یک وحدت خدایی است

این هنر دانشگاه ادیان و مذاهب است که حدیث غدیر را تبیین کند

 
تاریخ انتشار: 1398/05/30    

این هنر دانشگاه ادیان و مذاهب است که حدیث غدیر را تبیین کند

جشن عید سعید غدیر خم روز چهارشنبه 30 مردادماه 1398 با سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب در مراسم جشن عید سعید غدیر خم با اشاره به اهمیت مسئله غدیر در اسلام و تشیع گفت: مسئله غدیر جزو یکی از مهم‌ترین وقایع دوران حیات پیامبر اکرم(ص) است. اما سؤالی که مطرح است، این است که چه اتفاقی افتاد که حادثه‌ای به این بزرگی و مهمی که تقریباً می‌توان گفت یکی از بزرگ‌ترین و برجسته‌ترین حوادث زندگی پیامبر اسلام است و تمام اهل‌سنت هم در مجامع روایی خود آورده‌اند، در بین اهل‌سنت پوشانده شد. ما باید چطور رفتار کنیم که این حادثه در بین اهل‌سنت مطرح شود و این واقعه را بپذیرند. علامه امینی به چند هزار مورد در کتب اهل‌سنت اشاره کرده که درباره واقعه غدیر سخن به میان آمده است.

ریاست دانشگاه ادیان و مذاهب در ادامه گفت: اخیراً کلیپ یک عالم سنی دست به دست می‌شود که می‌گوید چرا حدیث غدیر با این که در کتب اهل‌سنت آمده است، اما اهل‌سنت با آن آشنایی ندارند. این باید هنر این دانشگاه باشد که بتواند این واقعیت را که در زمان پیامبر(ص) اتفاق افتاده و یکی از بزرگ‌ترین حوادث زمان رسول‌الله(ص) است، مطرح کند تا حداقل اهل‌سنت بدانند که این واقعه رخ داده و حداقل اعتراف کنند که این در روایات‌شان هست و این واقعه اتفاق افتاده است. حال به دلایلی اگر مسیرشان را عوض کرده‌اند، حداقل بدانند که این نقشه راهی که پیامبر ترسیم کردند، آن چیزی نبوده است که آنان تبعیت می‌کنند.

وی هم‌چنین گفت: حال اهل‌سنت به حدیث غدیر عمل نکنند و کاری با آن نداشته باشند، ما حرفی نداریم ولی به گونه‌ای نشود که ما خودمان رافضی شویم. ما که اصل بوده‌ایم، فرع نشویم. ما که اصل بوده‌ایم و غدیر را داشته‌ایم و در تمام مجامع روایی اهل‌سنت هستیم و در هیچ کتاب اهل‌سنت، واقعه غدیر غائب نیست و بلکه به صورت مفصل و متواتر هم هست، تبدیل به فرع نشویم. اگر اهل‌سنت نمی‌خواهند به این روایت عمل کنند، ما حرفی نداریم. استدلال‌شان هم این است که می‌گویند در امر آخرت تابع پیامبر و خدا هستیم و در امر دنیا خودمان می‌دانیم چه کنیم، ما در این زمینه حرفی نداریم و با شما منازعه نمی‌کنیم. شما راهی را برای خود انتخاب کرده‌اید و ما هم راهی را در پیش گرفته‌ایم. اما اقلاً ما رافضی نباشیم و به ما نگویید شما از دین رانده شده‌اید. ما به شما هیچ اهانت و بی‌حرمتی نمی‌کنیم و نه با شما اختلاف می‌کنیم. شما به اعتقاد خودتان باشید و ما به اعتقاد خودمان. ما به شما نمی‌گوییم رافضی و نمی‌گوییم از دین بیرون رفته‌اید و به شما هیچ اهانتی نمی‌کنیم. پس شما چرا به ما اهانت می‌کنید؟ در حالی که ما اصل و اساس هستیم و حدیث غدیر و پشتوانه غدیر را داریم.

وی هم‌چنین گفت: به کتب اهل‌سنت مراجعه کنید و ببینید چقدر از فضائل امیرالمؤمنین را نوشته‌اند. ما که علی را داریم و خیبر و بدر و احد و غدیر را داریم، به احترام پیامبر و دین پیامبر و باقی ماندن دین پیامبر، همان‌طور که امیرالمؤمنین به حضرت فاطمه فرمودند اگر می‌خواهی این صدا بماند، باید ساکت باشم، ما هم ساکت می‌شویم اما شما چرا وقتی ما پشتوانه به این قدرتمندی و استحکام به نام واقعه غدیر را داریم، چرا به ما می‌گویید رافضی. این کمال بی‌انصافی است. این را باید با استدلال و منطق به اهل‌سنت ثابت کنیم.


برچسب ها : سید ابوالحسن نواب, غدیر

نظرات
نام *
پست الکترونیک *
متن *

دانشگاه ادیان و مذاهب


نشانی: ایران - قم - پردیسان
تلفن: 32802610 25 98+
فکس: 32802627 25 98+
کد پستی: 3749113357
صندوق پستی: 37185 - 178
پست الکترونیکی: info@urd.ac.ir
سامانه پیامکی: 3000135789

دانشکده ها

دانشکده شیعه شناسی
دانشکده ادیان
دانشکده مذاهب
دانشکده فلسفه
دانشکده زن و خانواده
دانشکده عرفان
دانشکده رسانه و ارتباطات
دانشکده دین و هنر
دانشکده علوم و معارف قرآن
دانشکده حقوق
دانشکده زبان و فرهنگ ملل
دانشکده مطالعات ملل
دانشکده تاریخ
واحد مشهد

خدمات فناوری اطلاعات

سامانه جامع آموزش
سامانه آموزش مجازی
سامانه پذیرش دانشجو
سامانه اتوماسیون اداری
پست الکترونیک
جستجو در کتابخانه
کتابخانه دیجیتال

بیانیه رسالت

دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید.