مراسم اربعین فرصت بسیار مناسبی است تا دانشگاه ادیان و مذاهب با توجه به رسالتی که برای خود تعریف کرده، در آن نقشآفرین باشد.
حجتالاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت که روز چهارشنبه یکم آبانماه 1398 برای شرکت در جلسه دفاع از رساله دکتری با عنوان «واکاوی جایگاه فرهنگی و تمدنی بقیع» در دانشگاه ادیان و مذاهب حضور یافته بود، در گفتوگوی اختصاصی با روابط عمومی دانشگاه، درباره اهمیت مراسم پیادهروی اربعین و تحقیق و پژوهش در خصوص شهرهای مقدس شیعیان بهخصوص شهرهای مکه و مدینه سخن گفت.
وی در پاسخ به سؤالی در خصوص اهمیت مراسم پیادهروی اربعین گفت: این حرکت انصافاً یک پدیده ویژه است و البته سابقه دارد و یک پدیده تازه و امروزی نیست ولی با این شکل و این حضور و این برنامهریزیها و هماهنگیهایی که بین کشورهای شیعهنشین ایجاد کرده است، انشاءالله زمینهساز یکپارچه شدن ارادتمندان اهلبیت(ع) را فراهم خواهد کرد و در آینده آثار بسیار خوبی در پی خواهد داشت. این حرکت، یک کار ویژه است و دست عنایت الهی را میتوان در آن دید.
نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت درباره نقش دانشگاه ادیان و مذاهب در چنین مراسمهایی با توجه به حضور پیروان دیگر ادیان و مذاهب در این راهپیمایی گفت: همانطور که از نام دانشگاه ادیان و مذاهب برمیآید، این دانشگاه میتواند در آیینهای مختلف دینی حضور داشته و نقشآفرین باشد.
عبدالفتاح نواب ادامه داد:مراسم اربعین فرصت بسیار مناسبی است تا دانشگاه ادیان و مذاهب با توجه به رسالتی که برای خود تعریف کرده، در آن نقشآفرین باشد.
وی در پایان در خصوص فعالیتهای علمی در معرفی شهرهای مرتبط با مذهب شیعه گفت: کار در حوزه جهان اسلام بسیار گسترده و فراوان است. ما نیاز به پژوهش و تلاش فراوان در معرفی شهرهایی همچون مکه و مدینه که بزرگان شیعه در آن حضور داشتهاند، داریم. این پایاننامه یعنی «واکاوی جایگاه فرهنگی و تمدنی بقیع» نیز یکی از گامهایی است که در این زمینه برداشته شده است که امیدواریم ادامه پیدا کند. حوزه علمیه نیز فهرستی از پژوهشهای مورد نیاز در خصوص جهان اسلام فراهم آورده است که دانشجویان میتوانند با مراجعه به آن، موضوعی با توجه به توان علمی خود انتخاب و به پژوهش بپردازند.
|
دانشکده ها دانشکده شیعه شناسی |
خدمات فناوری اطلاعات سامانه جامع آموزش |
بیانیه رسالت دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید. |