مرکز الهیات اسلامی دانشگاه مونستر آلمان به مدت سه روز میزبان قرآنپژوهان از دهها کشور جهان بود. در این نشست، چندین قرآنپژوه از ایران نیز حضور داشتند.
در گردهمایی بینالمللی قرآنپژوهان که از هشتم تا دهم نوامبر سال جاری در دانشگاه مونستر آلمان برگزار شد، جمعی از برجستهترین پژوهشگران قرآنی از کشورهای ایران، آلمان، آمریکا، آذربایجان، ترکیه، مصر، قطر و ... حضور داشتند. پژوهشگران بینالمللی در این نشست سه روزه درباره رویکرد مدرن و سنتی به تفسیر قرآن با یکدیگر به بحث و تبادل نظر پرداختند.
این نشست دومین گردهمایی بینالمللی قرآنپژوهان در دانشگاه مونستر بود که در راستای ایجاد پلتفرمی برای «میزگرد مطالعات قرآنی و گفتوگو درباره رویکرد مدرن و سنتی به قرآن» برگزار میشود.
یکی از سخنرانان برجسته این نشست سه روزه، عزیز العظمه، استاد تاریخ دانشگاه اروپای مرکزی در بوداپست مجارستان بود که درباره «مسائل مربوط به بستر تاریخی قرآن» به سخنرانی پرداخت.
اولیور لِمن از دانشگاه کنتاکی آمریکا از دیگر سخنرانان سرشناس این کنفرانس بود. همچنین در بخش دیگری از این کنفرانس، مهمت پاچاسی از دانشگاه ابنخلدون آنکارا نیز سخنرانی با عنوان «زمینه تاریخی در مقابل خوانش مدرن قرآن» ارائه کرد.
از ایران نیز، چندین قرآنپژوه برجسته از جمله حیدر عیوضی (دانشگاه ادیان و مذاهب)، زهرا محققیان (پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی تهران)، محمدعلی طباطبایی (پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی تهران) و قاسم درزی (دانشگاه شهید بهشتی) در نشست سه روزه مونستر حضور داشتند.
این نشست زیر نظر مهند خورشیده، مدیر مرکز الهیات اسلامی دانشگاه مونستر برگزار شد. قرار است نشست بعدی قرآنپژوهان در دانشگاه مونستر، پاییز سال آینده برگزار شود. مسئولان مرکز الهیات اسلامی دانشگاه مونستر با برگزاری نشستهای بینالمللی، سعی دارند تا قرآنپژوهان سراسر جهان را گرد هم جمع کنند و همکاری میان آنها را گسترش دهند. هدف از برگزاری این نشستها، تبادل اطلاعات و ایجاد پلتفرمی برای گفتوگو درباره رویکردهای مدرن و سنتی به تفسیر قرآن است.
منبع: سایت دانشگاه مونستر
|
دانشکده ها دانشکده شیعه شناسی |
خدمات فناوری اطلاعات سامانه جامع آموزش |
بیانیه رسالت دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید. |