دانشگاه ادیان و مذاهب
  ورود به سامانه
نام کاربری
 
وب سایت دانشگاه
سامانه جامع آموزش
سامانه آموزش مجازی
پست الکترونیک
کلمه عبور
AR EN FA
 
آخرین مطالب
حجت الاسلام والمسلمین براتی مطرح کرد؛
خانه کعبه می تواند به تفاهم ملل و صلح جهانی کمک کند
در گفت‌وگو با دکتر غفوری نژاد بررسی شد؛
بهره‌مندی از سیره امام باقر(ع) در تاریخ ادبیات فارسی
یادداشتی از دکتر شریعتمداری؛
در سایه سارِ آفتابِ دزفول
روزنامه ایران منتشر کرد؛
در حریم معبود
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تصریح کرد؛
حج می‌تواند الهام بخش وحدت و آزادی مسجد الاقصی باشد
مسئول دفتر اجتماعی سیاسی حوزه‌های علمیه بیان کرد؛
حج باید کانون هدایت جوامع باشد
مدیرگروه مطالعات تمدنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تشریح کرد؛
مناسک اسلامی باید امتداد اجتماعی پیدا کنند
امام‌جمعه اهل‌سنت قازان قایه مطرح کرد؛
اختلاف جایی در حج ندارد
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام به حجاج بیت الله الحرام،
غرب مستکبر در منطقه حساس ما و اخیراً در همه جهان روز‌به‌روز ضعیف‌تر شده است
آیت الله مبلغی تاکید کرد؛
مراسم حج؛ یک وحدت خدایی است

انسان در رسانه هنر گفت‌وگو را یاد می‌گیرد

 
تاریخ انتشار: 1398/09/10    

انسان در رسانه هنر گفت‌وگو را یاد می‌گیرد

نشست علمی «رسانه؛ قدرت ملی» و تجلیل از خدمات استاد محمود مختاریان در عرصه رسانه روز پنجشنبه هفتم آذرماه 1398 در سالن امام موسی صدر دانشگاه ادیان و مذاهب برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، استاد محمود مختاریان از پیشکسوتان عرصه رسانه در نشست علمی «رسانه؛ قدرت ملی» با اشاره به دوره‌های تاریخی بشر گفت: بشر تا کنون سه عصر را پشت سر گذاشته است: عصر زمین، عصر صنعت و عصر اطلاعات که الان در آن به سر می‌بریم. تحول در عصر اطلاعات به‌گونه‌ای بود که با ظهور شبکه‌های مجازی، همه چیز ظرف پنج سال به اندازه پانصد سال تغییر کرد. شبکه‌های مجازی به عنوان طوفانی بودند که همه نظام‌ها را در همه جای دنیا تسلیم کردند.

وی در خصوص ویژگی‌های شبکه‌های مجازی گفت: شبکه‌های مجازی اخلاق، رفاقت و مسئولیت ندارد و دروغ می‌گوید و تمام دنیا به این شرایط گرفتار شده است ولی اصلاً و ابداً یک تهدید نیست بلکه یک فرصت است. در حال حاضر سه میلیارد و دویست میلیون نفر در جهان کاربر اینترنت هستند.

استاد مختاریان در ادامه گفت: رسانه؛ قدرت ملی است و همه نظام‌ها این را قبول دارند. شاخصه امنیت ملی در سراسر جهان، سلاح، غذا و رسانه است و همه حکومت‌های جهان، رسانه‌پایه هستند و رسانه‌ها هم سیاسی هستند.

وی به معایب رسانه‌ها در ایران اشاره کرد و گفت: نشریات ما مفصل‌نویس هستند. رسانه‌های ما ارزش افزوده بلد نیستند. رسانه‌های ما محتوا را بلد نیستند. نیرو تربیت نکرده‌اند و گرافیک ندارند. این یک سم مهلک است.

این استاد رسانه افزود: در آمریکا محال است کسی وارد سیاست شود اما قبلاً روزنامه‌نگار نبوده باشد. انسان در رسانه هنر گفت‌وگو را یاد می‌گیرد. باید در رسانه بسیار سنجیده سخن گفت و نباید اتفاقی سخن گفت. سواد رسانه‌ای یعنی قدرت تحلیل رسانه. یونسکو در سال 1995 اعلام کرد بی‌سواد کسی است که الفبا بلد نباشد. در سال 2002 اعلام کرد که بی‌سواد کسی است که تحصیلات دانشگاهی نداشته باشد، با کامپیوتر آشنا نباشد و دو زبان خارجی نداند. در سال 2018 اعلام کرد که ما 12 نوع سواد داریم: سواد رسانه‌ای، عاطفی، سلامتی، ارتباطی، تحلیلی، بوم‌شناسی، قوم‌شناسی، تربیتی و غیره. کسانی که دکترا دارند، پنج درصد باسواد هستند. کسانی که نتوانند آموخته‌های‌شان را در خدمت تغییر به کار گیرند، بی‌سواد هستند و مدیریت تغییرات از خود تغییرات بالاتر است. ندانستن عیب نیست و مقاومت در مقابل دانستن، عیب است.

وی در ادامه گفت: روزنامه‌نگاری، فهم و جسارت و تحول است. ما به وجود جوانان روزنامه‌نگار افتخار می‌کنیم. وقتی سواد رسانه‌ای داریم، متوجه می‌شویم که رمز کودتای 28 مرداد را بی‌بی‌سی داد. شبکه من و تو نیم میلیارد پول در یک سال هزینه می‌کند. جم‌تی‌وی 50 شبکه دارد و هزینه‌های میلیاردی برای آن می‌شود. جنگ، جنگ رسانه‌ای است. ما چقدر سردبیر تربیت کرده‌ایم تا بتواند در این جنگ قرار گیرد؟‌ رسانه، قدرت ملی است و باید آن را جدی بگیریم. این رشته‌ای بسیار عالی است، چون به شما شناخت و پویایی می‌دهد. رسانه مکتوب برای نقد است. شبکه‌های مجازی برای اوقات فراغت است. وظیفه رسانه نقد، راهبرد و دیدنِ مطالبات مردم است.

گفتنی است در ادامه این نشست، حاضرات سؤالات خود را مطرح کردند. سپس انتخابات هیئت مدیره انجمن مدیریت رسانه برگزار شد. در ابتدای این نشست نیز حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر مصطفی جعفرطیاری با اهدای لوح دانشگاه و لوح تقدیر از تلاش‌های استاد محمود مختاریان تقدیر کرد.


برچسب ها : محمود مختاریان, رسانه, انجمن مدیریت رسانه, دانشگاه ادیان و مذاهب, نشست علمی

نظرات
نام *
پست الکترونیک *
متن *

دانشگاه ادیان و مذاهب


نشانی: ایران - قم - پردیسان
تلفن: 32802610 25 98+
فکس: 32802627 25 98+
کد پستی: 3749113357
صندوق پستی: 37185 - 178
پست الکترونیکی: info@urd.ac.ir
سامانه پیامکی: 3000135789

دانشکده ها

دانشکده شیعه شناسی
دانشکده ادیان
دانشکده مذاهب
دانشکده فلسفه
دانشکده زن و خانواده
دانشکده عرفان
دانشکده رسانه و ارتباطات
دانشکده دین و هنر
دانشکده علوم و معارف قرآن
دانشکده حقوق
دانشکده زبان و فرهنگ ملل
دانشکده مطالعات ملل
دانشکده تاریخ
واحد مشهد

خدمات فناوری اطلاعات

سامانه جامع آموزش
سامانه آموزش مجازی
سامانه پذیرش دانشجو
سامانه اتوماسیون اداری
پست الکترونیک
جستجو در کتابخانه
کتابخانه دیجیتال

بیانیه رسالت

دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید.