دانشگاه ادیان و مذاهب
  ورود به سامانه
نام کاربری
 
وب سایت دانشگاه
سامانه جامع آموزش
سامانه آموزش مجازی
پست الکترونیک
کلمه عبور
AR EN FA
 
آخرین مطالب
حجت الاسلام والمسلمین براتی مطرح کرد؛
خانه کعبه می تواند به تفاهم ملل و صلح جهانی کمک کند
در گفت‌وگو با دکتر غفوری نژاد بررسی شد؛
بهره‌مندی از سیره امام باقر(ع) در تاریخ ادبیات فارسی
یادداشتی از دکتر شریعتمداری؛
در سایه سارِ آفتابِ دزفول
روزنامه ایران منتشر کرد؛
در حریم معبود
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تصریح کرد؛
حج می‌تواند الهام بخش وحدت و آزادی مسجد الاقصی باشد
مسئول دفتر اجتماعی سیاسی حوزه‌های علمیه بیان کرد؛
حج باید کانون هدایت جوامع باشد
مدیرگروه مطالعات تمدنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تشریح کرد؛
مناسک اسلامی باید امتداد اجتماعی پیدا کنند
امام‌جمعه اهل‌سنت قازان قایه مطرح کرد؛
اختلاف جایی در حج ندارد
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام به حجاج بیت الله الحرام،
غرب مستکبر در منطقه حساس ما و اخیراً در همه جهان روز‌به‌روز ضعیف‌تر شده است
آیت الله مبلغی تاکید کرد؛
مراسم حج؛ یک وحدت خدایی است

برگزاری پیش‌نشست کنگره بین‌المللی غدیر در دانشگاه ادیان و مذاهب

 
تاریخ انتشار: 1398/09/24    

برگزاری پیش‌نشست کنگره بین‌المللی غدیر در دانشگاه ادیان و مذاهب

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد غفوری‌نژاد عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب و دبیر علمی همایش علمی پژوهشی بین‌المللی غدیر درباره این همایش با روابط عمومی دانشگاه به گفت‌وگو نشست.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر محمد غفوری‌نژاد عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب و دبیر علمی پیش نشست غدیر در تاریخ و مذاهب اسلامی در گفت‌وگو با روابط عمومی دانشگاه ادیان و مذاهب درباره برپایی این همایش گفت: بیش از یک سال پیش دبیرخانه کنگره علمی پژوهشی بین المللی غدیر در عتبه مبارکه حسینیه آغاز به کار کرد و تصمیم گرفته شد این کنگره با همکاری برخی مؤسسات علمی از جمله دانشگاه ادیان و مذاهب برگزار شود. موضوعات مختلفی هم‌چون غدیر در تاریخ، غدیر در فرق و مذاهب اسلامی، بانوان و غدیر، غدیر در ادبیات فارسی برای تدوین مقالات این کنگره تدوین شد.

دکتر غفوری‌نژاد در ادامه گفت: از جمله مراکز علمی که برای برگزاری این کنگره اعلام‌ آمادگی کردند، دانشگاه ادیان و مذاهب بود. بر این اساس دانشگاه ادیان و مذاهب عهده‌دار بخش «غدیر در تاریخ و فرق و مذاهب» شد. بدین ترتیب کار سفارش مقاله و فراخوان مقالات آغاز شد و کمیته علمی شکل گرفت. حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر مهدی فرمانیان مسئولیت زیرموضوع «فرق و مذاهب اهل‌سنت»، دکتر موسوی‌نژاد مسئولیت زیرموضوع «فرق شیعه»، دکتر داداش‌نژاد مسئولیت زیرموضوع «تاریخ» را بر عهده گرفتند. بنده نیز به عنوان دبیر علمی و حجت‌الاسلام دکتر سید مهدی طباطبایی به عنوان دبیر اجرایی انتخاب شدیم.

این عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب در ادامه گفت: پس از سفارش مقالات و فراخوان مقاله، نوبت به ارزیابی مقالات رسید و مجموعاً بیست مقاله با محوریت غدیر حاصل تلاش دوستان بود. این مقالات ان شاء الله در مجموعه مقالات کنگره غدیر منتشر خواهد شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر غفوری‌نژاد هم‌چنین گفت: مراکز همکار، همایش‌هایی به عنوان پیش‌نشست این کنگره برگزار کرده‌اند و دانشگاه ادیان و مذاهب نیز در همین راستا پیش‌نشستی در چهارم دی‌ماه 1398 روز میلاد حضرت مسیح(ع) برگزار می‌کند. یکی از محورهای مقالات، «جانشینی پیامبران در ادیان» است. مقالاتی با محوریت جانشینی حضرت موسی(ع) در سنت یهودی و جانشینی حضرت مسیح(ع) در سنت مسیحی و مقایسه این‌ها با اعتقادات شیعه نسبت به جانشینی حضرت امیر(ع) فراهم آمده است. این نشست با حضور سخنرانان و صاحب‌نظران و ارائه مقاله توسط اساتیدی چون دکتر منتظر القائم، دکتر دادادش‌نژاد، دکتر فرمانیان، دکتر شریعتمداری و دکتر جاودان برگزار خواهد شد که امیدواریم گامی به جلو در مطالعات با محوریت غدیر باشد.

وی افزود: در وهله اول گمان می‌شود که در محیط شیعی نسبت به مسئله غدیر کوتاهی علمی نداشته‌ایم و دانشمندان بزرگ شیعه آن‌چه را در این واقعه دخیل بوده است، با تلاش و کوشش علمی به نقطه آخر رسانده‌اند، ولی ضمن ارج نهادن به کوشش و تلاش علما و بزرگان شیعه در طول تاریخ تشیع نسبت به اصل و دلالت واقعه غدیر بر جانشینی حضرت امیرالمؤمنین(ع) این فاز مطالعاتی نشان داد که هنوز جای کار در ابعاد فراوانی نسبت به این رویداد مهم تاریخی مهم وجود دارد و به مسئولان اعلام کردیم که بعد از مطالعاتی که طی یک سال گذشته در این حوزه انجام شده است، معلوم شده هنوز افق‌های کار نشده‌ای در حوزه غدیر وجود دارد و می‌طلبد یک دبیرخانه دائمی برای این سلسله همایش‌ها و کنگره‌ها ایجاد شود و کار علمی پیرامون این واقعه مهم ادامه یابد.

وی در پایان گفت: تأکید بر غدیر هیچ منافاتی با وحدت اسلامی و تقریب بین مذاهب اسلامی ندارد و ما به عنوان دستاوردی مطالعاتی که در این حوزه انجام شده است، می‌توانیم ادعا کنیم که اصل واقعه غدیر جزو مشترکات مذاهب اسلامی است و بلکه اصل تعیین جانشین در سنت پیامبران پیشین، جزو مشترکات ادیان است و البته اختلافاتی در ادیان بر سر تعیین جانشین وجود دارد ولی اصل تعیین جانشین در عمده سنت‌های ادیان ابراهیمی وجود دارد و اختصاصی به مذهب تشیع و دین اسلام ندارد. بنابراین تأکید بر مسئله غدیر می‌تواند به منزله تأکید بر یک امر مشترک بین همه مذاهب اسلامی باشد. طبیعتاً اختلافاتی در تفسیر حدیث غدیر و احادیث مشابه بین مذاهب مختلف وجود دارد. به هیچ وجه مسئله مذهب‌گرایی و طایفه‌گرایی مد نظر برگزارکنندگان نیست و می‌توان از این فرصت به عنوان تلاش در راستای وحدت استفاده کرد.


برچسب ها : کنگره بین المللی غدیر, دانشگاه ادیان و مذاهب, محمد غفوری نژاد

نظرات
نام *
پست الکترونیک *
متن *

دانشگاه ادیان و مذاهب


نشانی: ایران - قم - پردیسان
تلفن: 32802610 25 98+
فکس: 32802627 25 98+
کد پستی: 3749113357
صندوق پستی: 37185 - 178
پست الکترونیکی: info@urd.ac.ir
سامانه پیامکی: 3000135789

دانشکده ها

دانشکده شیعه شناسی
دانشکده ادیان
دانشکده مذاهب
دانشکده فلسفه
دانشکده زن و خانواده
دانشکده عرفان
دانشکده رسانه و ارتباطات
دانشکده دین و هنر
دانشکده علوم و معارف قرآن
دانشکده حقوق
دانشکده زبان و فرهنگ ملل
دانشکده مطالعات ملل
دانشکده تاریخ
واحد مشهد

خدمات فناوری اطلاعات

سامانه جامع آموزش
سامانه آموزش مجازی
سامانه پذیرش دانشجو
سامانه اتوماسیون اداری
پست الکترونیک
جستجو در کتابخانه
کتابخانه دیجیتال

بیانیه رسالت

دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید.