کتاب ترجمه تعالیم کلیسای کاتولیک با حضور رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب و مقامات برجسته روحانی و مذهبی واتیکان در دانشگاه گریگوریانا واتیکان رونمایی شد.
ترجمه کتاب «تعالیم کلیسای کاتولیک؛ «Catechism of the Catholic Church یکی از کارهای ارزشمند دانشگاه ادیان و مذاهب با حضور حجتالاسلام و المسلمین نواب رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب و مقامات برجسته روحانی و مذهبی واتیکان در دانشگاه گریگوریانا ـ یکی از مهمترین دانشگاههای متعلق به واتیکان ـ رونمایی شد.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب در گفتوگو با خبرنگار مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی ضمن اعلام این خبر گفت: پس از انجام اقدامات اولیه، مراسم رونمایی از کتاب تعالیم کلیسای کاتولیک دیروز دوشنبه 22 دی ماه معادل 12 ژانویه 2015 ساعت 5 محلی با حضور حدود 200 نفر از مقامات روحانی و مذهبی کلیساها که توسط واتیکان دعوت شده بودند و جمعی کثیری از فرهیختگان، روسای نمایندگیهای خارجی، برخی از ایرانیان مقیم ایتالیا، اساتید، دانشجویان، و مسئولا و مهمانان سفارت کشورمان در واتیکان برگزار شد.
حجتالاسلام و المسلمین نواب درباره علت ترجمه این کتاب و روند رونمایی آن در واتیکان گفت: دانشگاه ادیان و مذاهب یکی از مراکزی است که در سطح بین المللی تلاش دارد موانع گفتگوی ادیان را از بین ببرد و با تبیین و شناخت آموزههای دیگر ادیان آنها را به یکدیگر نزدیک کند و از نزاع و اختلافات میان ادیان بکاهد به همین منظور و برای نیل به این هدف، ترجمه مهمترین کتابهای ادیان مختلف را در دستور کار قرار داده است.
در همین راستا این دانشگاه کتاب «تعالیم کلیسای کاتولیک؛ Catechism of the Catholic Church» را که شامل مجموعه باورهای آیین کاتولیک در حوزه عمل و عقیده است و به عنوان یک کتاب مرجع در حوزه کاتولیک برای پژوهشگران و مسیحیان محسوب میشود و توسط واتیکان به زبانهای مختلف دنیا ترجمه شده اما به زبان فارسی ترجمه نشده بود در دستور کار خود قرار داد.
پس از اتمام ترجمه این کتاب و انتشار آن در ایران از آنجا که این کتاب مورد توجه واتیکان واقع شده بود، به سفیر واتیکان در ایران و همچنین سفیر ایران در واتیکان پیشنهاد شد که این کتاب به صورت رسمی در واتیکان مقر کلیسای کاتولیک رونمایی شود. بعد ارائه این پیشنهاد سفیر ایران در واتیکان با کاردینال ژان لویی توران رئیس پاپی گفتگوی بین ادیان و نگارنده مقدمه این کتاب مذاکراتی برای تحقق این مهم داشتند که آنها نیز از این پیشنهاد استقبال کردند و مقرر شد به منظور تقدیر از زحمات دانشگاه ادیان و مذاهب قم، این کتاب به صورت رسمی در واتیکان رونمایی شود.
حجتالاسلام نواب عنوان کرد: بعد از مذاکرات انجام شده با مسئولین واتیکان، دانشگاه گریگوریانا که از مهمترین دانشگاههای متعلق به واتیکان به شمار میرود برای انجام این برنامه اعلام آمادگی کرد و پرفسور فرانسوا دومورتیر رئیس این دانشگاه ضمن ابراز خشنودی از برگزاری چنین مراسمی، با همکاری واتیکان و سفارت جمهوری اسلامی ایران برنامهریزیهای لازم را برای انجام این مراسم به انجام رساندند و به حمدلله مراسم رونمایی به نحو مطلوب و شایستهای برگزار شد.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب افزود: در این مراسم علاوه بر سخنرانی کاردینال ژان لویی توران رئیس پاپی گفتگوی بین ادیان و برخی از مقامات واتیکان، دکتر احمدرضا مفتاح و بنده به عنوان رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب نیز راجع به گفتگوی ادیان و اهمیت انجام فعالیتهای علمی برای حل بحرانها و چالشهای ادیانی در جهان سخنرانی داشتیم و چند مقاله علمی نیز ارائه شد.
حجتالاسلام و المسلمین نواب برنامه بعدی خود و هیئت همراه را دیدار با رئیس دانشگاه سالیزیانا ـ از دانشگاههای مهم پاپی وابسته به واتیکان ـ جهت معرفی دو دانشگاه و ارائه طرحی برای همکاری و انعقاد تفاهمنامه در انجام پروژههای مشترک علمی و اعزام اساتید و دانشجوی میان دو دانشگاه اعلام کرد و افزود: دیدار با پاپ افتخاری بندیکت 16 در روز چهارشنبه 24 دی ماه، و شرکت در اجلاس دو روزه «نقش نجوم در اسلام و مسیحیت» که به همت سفارت جمهوری اسلامی ایران در واتیکان و رئیس رصدخانه واتیکان با حضور هئیتهایی مرکب از رصدخانه حوزه علمیه قم، دانشگاه تهران و شخصیتهای علمی از کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا، انگلیس در شهر رم برگزار میشود را از دیگر برنامههایی اعلام کرد که توسط واتیکان برای هیئت ایرانی در نظر گرفته شده است.
خاطرنشان میشود این کتاب که توسط انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب به چاپ رسیده است توسط دکتر احمدرضا مفتاح، دکتر حسن قنبری و دکتر حسین سلیمانی از اعضای هیات علمی دانشگاه ادیان و مذاهب ترجمه شده است.
|
دانشکده ها دانشکده شیعه شناسی |
خدمات فناوری اطلاعات سامانه جامع آموزش |
بیانیه رسالت دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید. |