__________________________________________________________________
حجت الاسلام و المسلمین سید ابوالحسن نواب به سال 1337 در خانوادهای روحانی و شهیدپرور به دنیا آمد پدر ایشان آیت ا... سید محمد نواب از علمای صاحب نفوذ شهرضا (قمشه) بودند. سید ابوالحسن نواب پس از گذراندن تحصیلات مقدّماتی در سال 1350 وارد حوزه علمیه شد و تا سالهای پیروزی انقلاب اسلامی در مدرسه حقانی قم به تحصیل علوم اهلبیت علیهم السلام همت گماشت.
پس از آن در مؤسسه «در راه حق» به فراگیری تفسیر و فلسفه و علوم روز مانند جامعهشناسی پرداخت و هم زمان در درس خارج آیات عظام: شیخ مرتضی حائرییزدی، شبیری زنجانی، مظاهری و میرزا جواد تبریزی به تحصیل فقه و اصول مشغول بود.
وی در طول سالهای تحصیل به تدریس ادبیات عرب، فقه، اصول و علوم قرآنی در مدارس مختلف حوزه علمیه اشتغال داشته و تا سالها بعد به تدریس سطوح عالی در مدارس علمیه تهران ادامه داد.
با آغاز جنگ تحمیلی بارها در جبهههای نبرد حق علیه باطل حضور فعّال داشت و در ترغیب و تشویق و راهنمایی رزمندگان میکوشید. پس از پایان جنگ 8 ساله با حکم مقام معظم رهبری حفظهالله تعالی مسئولیت امور روحانیون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به مدت چهار سال عهدهدار شد و در بیست سال گذشته همواره در مسئولیتهای مختلف فرهنگی، اجرایی به خدمتگزاری جامعه اسلامی مشغول بوده است.
تأسیس و ریاست مرکز مطالعات و تحقیقات ادیان و مذاهب که بعدها مبدل به دانشگاه ادیان و مذاهب شد، مدیریت مرکز خدمات حوزههای علمیه، عضویت در هیأت امناء جامعه المصطفی العالمیه(ص)، عضویت در شورای عالی مجمع جهانی اهلبیت(ع) با حکم مقام معظم رهبری از مسئولیتها و فعالیتهای برجسته ایشان است.
حجت الاسلام والمسلمین نواب در طول سالهای پس از انقلاب در مسافرتهای تبلیغی، فرهنگی و مأموریتهای ویژه فرهنگی و امدادی به کشورهای بسیاری در گوشه و کنار جهان عزیمت کرده که حاصل این سفرها، کولهباری از تجربه و درکی کامل و کارآمد از جهان معاصر و سیاستها و روابط حاکم بر آن است:
مسافرتهای تبلیغی، فرهنگی و مأموریتهای ویژه فرهنگی و امدادی از شش ماه تا یک هفته به کشورهای: انگلیس، هندوستان، پاکستان، افغانستان، بنگلادش، برمه (میانمار)، تایلند، اندونزی، مالزی، فیلیپین، چین، ژاپن، استرالیا، سریلانکا، قزاقستان، ترکمنستان، آذربایجان، ترکیه، بوسنی و هرزه گوین، کرواسی، مقدونیه، چک – اسلوواکی، سوئیس، بلغارستان، اسلوونی، هلند، آلمان، فرانسه، اتریش، سوئد، دانمارک، مراکش، مصر، ساحل عاج، سیرالئون، گینه، سودان، اتیوپی، اوگاندا، زیمبابوه، زامبیا، آفریقای جنوبی، کنیا، تانزانیا، زنگبار، نیجریه، کانادا، امارات، کویت، بحرین، عربستان، لبنان، عراق، سوریه، آمریکا، ونزوئلا، برزیل، آرژانتین، اروگوئه، سوئیس، ایتالیا، اسپانیا، یمن، اکراین، بلاروس، گرجستان، ارمنستان، تاجیکستان، تونس، الجزایر، قطر، روسیه، عمان و چندین کشور دیگر.
ایشان امید دارند با استفاده از این تجربهها بتوانند دین خود را نسبت به اسلام و ملت بزرگوار ایران بیش از پیش ادا نمایند.
تعیین خطمشی اجرایی دانشگاه در قالب سیاستهای علمی، آموزشی و پژوهشی مصوب هیأت امنای دانشگاه
|
دانشکده ها دانشکده شیعه شناسی |
خدمات فناوری اطلاعات سامانه جامع آموزش |
بیانیه رسالت دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید. |