گروه آموزشی و پژوهشی شیعهشناسی دانشکده شیعهشناسی دانشگاه ادیان و مذاهب، جلسه دفاع از پایاننامه کارشناسی ارشد برگزار میکند.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی دانشگاه ادیان و مذاهب اطلاعات مربوط به برگزاری این جلسه به شرح زیر است:
عنوان: بازشناسی جریانهای شیعی مقیم انگلستان
دانشجو: محسن فلاح
استاد راهنما: دکتر محمدحسین مختاری
استاد مشاور: دکتر محمد جاودان
استاد داور: دکتر رجایی
زمان: پنجشنبه 25 دی ماه 93 ساعت: 9:00 صبح
مکان: سالن کنفرانس امام موسی صدر
چکیده:
مراد از جریان شیعی، گروه و یا اجتماع شیعی است که بتواند به لحاظ اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اعتقادی تاثیرگذاری زیادی داشته باشد. تاثیر در سازماندهی، جهت دهی و روابط سیاسی و اجتماعی و فرهنگی گروههای شیعی. اعم از تاثیرات سازنده یا آسیب زا. در این پژوهش هدف ما شناخت تفصیلی از جریانهای شیعی است. در انگلستان چند نوع جریان شیعی وجود دارد: جریانهای اصلی و جریانهای فرعی. جریانهای اصلی عبارتند از: اثنی عشریه و اسماعیلیه. جریانهای فرعی شیعی مقیم در انگلستان هم عبارتند از: 1-جریانهای فرعی اثنی عشری شامل: الف)جریانهای وابسته به مرجعیت و روحانیت: شامل جریان مرجعیت سنتی، جریان تشیع هوادار انقلاب اسلامی و جریان تشیع افراطی ب)جریانهایی با محوریت عرفان و تصوف، مانند آکادمی مطالعات ایرانی ج)جریانهای سیاسی و اجتماعی مانند حزب الدعوه و کمیسیون حقوق بشر اسلامی د) جریانهای مبتنی بر قومیت مانند خوجهها ه) جریانهای آکادمیک مانند انجمنهای اسلامی دانشجویان. 2-جریانهای فرعی اسماعیلیه که شامل اسماعیلیه آقاخانیه میباشد.
برخی از این جریانها موافق تقریب مذاهب هستند، همراه با برخی سیاستهای جمهوری اسلامی در زمینه استکبار ستیزی هستند، اعتدال گرا هستند و... برخی هم در نقطه مقابل آن یا در جایگاه میانه هستند. برخی گرایشات مدرن دارند و برخی سنت گرا هستند. توانایی و قدرت رسانهای آنها متفاوت است. کیفیت تعامل و تاثیرگذاری و تاثیر پذیری این جریانها در ارتباط با ایران و عراق و خاورمیانه متاوت است که تا حدی مورد بررسی قرار گرفته شده است. چالشهایی که جریانهای شیعی در ارتباط با اهل سنت دارند، چالشها و اختلافاتی که در درون خود جریانهای شیعی وجود دارد و تا حدی راهکار اختلافاتی که در درون خود جریانهای شیعی وجود دارد مورد بررسی قرار گرفته است.
کلیدواژهها:
جریانهای شیعی، اثنی عشری، اسماعیلیه، سازمانهای سیاسی و اجتماعی، خوجهها، آقاخانیه، تصوف، تقریب مذاهب، انجمن اسلامی دانشجویی، مرجعیت سنتی، تشیع افراطی.
|
دانشکده ها دانشکده شیعه شناسی |
خدمات فناوری اطلاعات سامانه جامع آموزش |
بیانیه رسالت دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید. |