دانشگاه ادیان و مذاهب
  ورود به سامانه
نام کاربری
 
وب سایت دانشگاه
سامانه جامع آموزش
سامانه آموزش مجازی
پست الکترونیک
کلمه عبور
AR EN FA
 
آخرین مطالب
حجت الاسلام والمسلمین براتی مطرح کرد؛
خانه کعبه می تواند به تفاهم ملل و صلح جهانی کمک کند
در گفت‌وگو با دکتر غفوری نژاد بررسی شد؛
بهره‌مندی از سیره امام باقر(ع) در تاریخ ادبیات فارسی
یادداشتی از دکتر شریعتمداری؛
در سایه سارِ آفتابِ دزفول
روزنامه ایران منتشر کرد؛
در حریم معبود
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تصریح کرد؛
حج می‌تواند الهام بخش وحدت و آزادی مسجد الاقصی باشد
مسئول دفتر اجتماعی سیاسی حوزه‌های علمیه بیان کرد؛
حج باید کانون هدایت جوامع باشد
مدیرگروه مطالعات تمدنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تشریح کرد؛
مناسک اسلامی باید امتداد اجتماعی پیدا کنند
امام‌جمعه اهل‌سنت قازان قایه مطرح کرد؛
اختلاف جایی در حج ندارد
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام به حجاج بیت الله الحرام،
غرب مستکبر در منطقه حساس ما و اخیراً در همه جهان روز‌به‌روز ضعیف‌تر شده است
آیت الله مبلغی تاکید کرد؛
مراسم حج؛ یک وحدت خدایی است

ریشه‌های تاریخی اسلام‌ستیزی در غرب

 
تاریخ انتشار: 1399/06/18    

ریشه‌های تاریخی اسلام‌ستیزی در غرب

جوامع اسلامی و مسلمانان جوامع غربی منسجم‌تر، منطقی‌تر، متشکل‌تر و متحدتر شوند تا دولت‌های غربی متوجه شوند که اسلام‌ستیزی و اسلام‌هراسی هزینه بالایی دارد.

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب با بیان اینکه اسلام‌ستیزی در غرب میراث جنگ‌های صلیبی است، گفت: راهکار اصلی و ریشه‌ای جلوگیری از توهین‌ها به مجموعه ارزش‌های اسلامی این است که جوامع اسلامی و مسلمانان جوامع غربی منسجم‌تر، منطقی‌تر، متشکل‌تر و متحدتر شوند تا دولت‌های غربی متوجه شوند که اسلام‌ستیزی و اسلام‌هراسی هزینه بالایی دارد و مانع از فعالیت گروه‌های افراطی و ضد اسلامی شوند.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدابوالحسن نواب، رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب، در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا، درباره جسارت‌ها و اهانت‌های فراوان به ساحت پیامبر(ص) و قرآن کریم در سال‌های اخیر در غرب و ریشه‌های این نفرت‌پراکنی‌ها گفت: اگر تاریخچه روابط اسلام و مسیحیت بررسی شود، می‌توان متوجه ریشه این اهانت‌ها شد. آنها زمانی مسلمانان را مرتد و خارج از دین می‌دانستند، اما از سال ۱۹۶۵ به بعد شورای دوم پاپی بیانیه‌ای را صادر کرد و مسلمانان را مستحق این ظلم تاریخی، که از سوی مسیحیان در حق آنها شده بود، ندانست و این بیانیه هم فقط مختص مسیحیت کاتولیک بود و انصافاً هم به آن عمل کردند.

وی افزود:‌ در واقع غرب مسیحی دشمن مسلمانان بود و اکنون در حال بازگشت به گفت‌وگوی ادیان، تحمل مسلمانان و همزیستی مسالمت‌آمیز با آنان هستند. لذا بخش عمده این توهین‌ها به اسلام، قرآن و پیامبر(ص) ریشه‌های تاریخی دارد که میراث جنگ‌های صلیبی است.

نقش داعشی‌های مسیحی در اهانت به قرآن و پیامبر)ص(

نواب درباره تأثیر واکنش مسلمانان بر این نوع توهین‌ها به ارزش‌های اسلامی از سوی غربی‌ها گفت: مسلمانان همواره با مسیحیان گفت‌وگو کرده و می‌کنند، البته این قشر مسیحیان که به اسلام توهین می‌کنند جزو گروه‌های افراطی و «داعشی‌های مسیحی» هستند. همانطور که داعش در موصل و حلب کلیساها را تخریب کردند در مسیحیت نیز گرو‌ه‌های افراطی ضد اسلامی وجود دارند که به مسلمانان و ارزش‌های مورد احترام آنان در قالب قرآن‌سوزی و هتک حرمت پیامبر اکرم(ص) توهین می‌کنند، در حالی که عقلای اسلام و مسیحیت با هم مشکلی ندارند و گفت‌وگوها و تعاملات فکری و نخبگانی با هم دارند.

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب یادآور شد: در واقع بعضی مواقع این تندروی‌های سیاسی، قومیتی و ناسیونالیستی به تندروی دینی گره می‌خورد و ارزش‌ها و حقوق مسلمانان به عنوان یکی از شهروندان آن جوامع به راحتی زیرپا گذاشته می‌شود.

تعریف وارونه دولت‌های غربی از آزادی

نواب درباره انفعال و عدم واکنش دولت‌های غربی به اقدامات اسلام‌ستیزانه این جریانات افراطی گفت: با وجود ادعایی که دولت‌های غربی در خصوص آزادی بیان دارند و حتی مجوز کفرگویی می‌دهند اما در مورد هولوکاست اجازه اظهارنظری خلاف نظرات رسمی نمی‌دهند و این یک تعریف وارونه از آزادی است. در واقع این آزادی در مقابل ضعیف و عدم آزادی در مقابل قوی است و چون از قوی می‌ترسند آزادی بیان در مقابل او را نقض می‌کنند اما علیه اقشار ضعیف‌تر در آن جوامع حتی مجوز کفرگویی و اهانت به ارزش‌های آنان را می‌دهند.

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب درباره راهکار اصلی و ریشه‌ای جلوگیری از این توهین‌ها و جسارت‌ها اظهار کرد: در این راستا هم جوامع اسلامی و هم مسلمانان جوامع غربی باید منسجم‌تر، منطقی‌تر، متشکل‌تر و متحدتر شوند و اختلافات خود را به حداقل برسانند.

وی تصریح کرد: قطعاً وقتی دولت‌های غربی با چنین وضعیت منسجم و متحدی از سوی جهان اسلام مواجه شوند و بدانند توهین به پیامبر(ص)، قرآن و مجموعه ارزش‌های اسلامی هزینه بالایی برای آنان به لحاظ حقوقی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی دارد و اعتبار و جایگاه آنها را در سطح جهان خدشه‌دار می‌کند و به این راحتی اجازه فعالیت به جریان‌های افراطی، نژادپرست و اسلام‌ستیز و نفرت‌پراکنی علیه مسلمانان نمی‌دهند.

 


برچسب ها : سید ابوالحسن نواب, رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب, خبرگزاری ایکنا, اسلام ستیزی, غرب

نظرات
نام *
پست الکترونیک *
متن *

دانشگاه ادیان و مذاهب


نشانی: ایران - قم - پردیسان
تلفن: 32802610 25 98+
فکس: 32802627 25 98+
کد پستی: 3749113357
صندوق پستی: 37185 - 178
پست الکترونیکی: info@urd.ac.ir
سامانه پیامکی: 3000135789

دانشکده ها

دانشکده شیعه شناسی
دانشکده ادیان
دانشکده مذاهب
دانشکده فلسفه
دانشکده زن و خانواده
دانشکده عرفان
دانشکده رسانه و ارتباطات
دانشکده دین و هنر
دانشکده علوم و معارف قرآن
دانشکده حقوق
دانشکده زبان و فرهنگ ملل
دانشکده مطالعات ملل
دانشکده تاریخ
واحد مشهد

خدمات فناوری اطلاعات

سامانه جامع آموزش
سامانه آموزش مجازی
سامانه پذیرش دانشجو
سامانه اتوماسیون اداری
پست الکترونیک
جستجو در کتابخانه
کتابخانه دیجیتال

بیانیه رسالت

دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید.