دانشگاه ادیان و مذاهب
  ورود به سامانه
نام کاربری
 
وب سایت دانشگاه
سامانه جامع آموزش
سامانه آموزش مجازی
پست الکترونیک
کلمه عبور
AR EN FA
 
آخرین مطالب
حجت الاسلام والمسلمین براتی مطرح کرد؛
خانه کعبه می تواند به تفاهم ملل و صلح جهانی کمک کند
در گفت‌وگو با دکتر غفوری نژاد بررسی شد؛
بهره‌مندی از سیره امام باقر(ع) در تاریخ ادبیات فارسی
یادداشتی از دکتر شریعتمداری؛
در سایه سارِ آفتابِ دزفول
روزنامه ایران منتشر کرد؛
در حریم معبود
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تصریح کرد؛
حج می‌تواند الهام بخش وحدت و آزادی مسجد الاقصی باشد
مسئول دفتر اجتماعی سیاسی حوزه‌های علمیه بیان کرد؛
حج باید کانون هدایت جوامع باشد
مدیرگروه مطالعات تمدنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تشریح کرد؛
مناسک اسلامی باید امتداد اجتماعی پیدا کنند
امام‌جمعه اهل‌سنت قازان قایه مطرح کرد؛
اختلاف جایی در حج ندارد
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام به حجاج بیت الله الحرام،
غرب مستکبر در منطقه حساس ما و اخیراً در همه جهان روز‌به‌روز ضعیف‌تر شده است
آیت الله مبلغی تاکید کرد؛
مراسم حج؛ یک وحدت خدایی است

حمایت از پژوهش را در اولویت قرار داده‌ایم

 
تاریخ انتشار: 1399/10/03    

حمایت از پژوهش را در اولویت قرار داده‌ایم

معاون پژوهشی دانشگاه ادیان و مذاهب در مراسم تقدیر از استادان برتر دانشگاه ادیان و مذاهب در حوزه پژوهش، به ارائه گزارشی از فعالیت‌های این معاونت پرداخت.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر مهدی فرمانیان در مراسم تقدیر از استادان برتر دانشگاه ادیان و مذاهب در حوزه پژوهش با ارائه گزارشی، به اهم فعالیت‌های این معاونت در حوزه پژوهش پرداخت.

وی با اشاره به این‌که معاونت پژوهشی متولی انتشار هشت نشریه دانشگاه ادیان و مذاهب است، گفت: به جز نشریه هفت آسمان که قدیمی‌ترین نشریه دانشگاه ادیان و مذاهب است و با عنوان علمی ـ تخصصی منتشر می‌شود، مابقی نشریات، دارای مجوز علمی ـ پژوهشی هستند.

فرمانیان گفت: تاکنون 78 شماره از نشریه هفت آسمان منتشر شده و از دیگر مجلات نیز 82 شماره منتشر شده است. درمجموع تاکنون 1325 مقاله در این مجلات منتشر شده و 574 هزار بار در سایت نشریات مورد بازدید قرار گرفته‌اند. از این تعداد بازدید، 326 هزار بار همراه با دانلود مقاله بوده است. به عبارت دیگر، شصت درصد کسانی که از سایت بازدید کرده‌اند، مقالاتی دانلود نموده‌اند.

معاون پژوهشی دانشگاه ادیان و مذاهب در بخش دیگری از سخنان خود گفت: علاوه بر مجلات فوق، پنج مجله دیگر به نام‌های «پژوهش‌نامه فلسفه»، «دراسات فی الادیان والمذاهب»، «عرفان‌پژوهی»، Islamic Inquiries و Study of Interreligious Relations راه‌اندازی کرده‌ایم و در حال اقدام برای مجوز علمی ـ پژوهشی هستیم. لذا فراخوان پذیرش مقالات را هم منتشر کرده‌ایم و از همه پژوهشگران دعوت می‌کنیم مقالات خود را در موضوعات مرتبط به این مجلات برای ما ارسال نمایند. ضمناً برای تشویق پژوهشگران، برای هر مقاله چه به زبان فارسی، چه عربی و چه انگلیسی، مبالغی تقدیم نویسندگان عزیز خواهد شد.

فرمانیان در ادامه به اقدامات انتشارات به عنوان یکی از بخش‌های زیرمجموعه معاونت پژوهشی اشاره کرد و گفت: از سال گذشته تاکنون 61 عنوان کتاب منتشر کرده‌ایم که از این تعداد، 24 عنوان، جدید است و 31 عنوان تجدید چاپ آثار قبلی است و شش عنوان نیز کتب درسی است که به صورت جزوه‌ای یا کتابچه منتشر شده‌اند. در مدتی که مسئولیت دو انتشارات دانشگاه بر عهده ما گذاشته شده، انتشارات با هزینه خود و به صورت مستقل اداره می‌شود و بودجه‌ای از دانشگاه دریافت نمی‌کند.

معاون پژوهشی دانشگاه ادیان و مذاهب هم‌چنین گفت: بودجه مناسبی از سوی دانشگاه برای امر پژوهش در نظر گرفته شده است و با عنایت ویژه ریاست دانشگاه امیدواریم بخش پژوهش دانشکده‌ها نیز همکاری خود را با ما گسترش دهند تا بتوانیم دانشگاه را در حوزه پژوهش به نقطه ایده‌آل و مطلوب برسانیم. یکی از عواملی که در ارتقای رنکینگ بین‌المللی دانشگاه تأثیرگذار است، انتشار مقالات اعضای هیئت علمی دانشگاه در مجلات بین‌المللی است و اگر نگارش مقاله به صورت مشترک با یکی از پژوهشگران مطرح بین‌المللی صورت گیرد، تأثیر بیشتری دارد؛ لذا بخشی از این بودجه برای چاپ مقالات علمی ـ پژوهشی دوستان در مجلات بین‌المللی اختصاص یافته است که پس از انتشار تقدیم می‌گردد. درمجموع، شصت درصد شرایط و ضوابط ارتقای رتبه هر دانشگاه، مرتبط با بخش پژوهش است.

وی درباره تصویب طرح دستیار پژوهشی نیز یادآور شد: طرح در نظر گرفتن دستیار پژوهشی برای اعضای هیئت علمی در شورای مشورتی به تصویب رسیده است و در حال نگارش آیین‌نامه آن هستیم. بر این اساس، دستیار پژوهش، فعالیت‌های پژوهشی عضو هیئت علمی را انجام می‌دهد و بودجه آن نیز از سوی معاونت پژوهش تأمین می‌شود.

فرمانیان هم‌چنین به راه‌اندازی سه سامانه در معاونت پژوهش اشاره کرد و گفت: در سال گذشته سه سامانه راه‌اندازی کرده‌ایم. یکی از این سامانه‌ها، سامانه نشر کتاب است. قبلاً روند ارزیابی کتاب به صورت سنتی و دستی انجام می‌شد اما هم‌اکنون با راه‌اندازی این سامانه کسانی که مایلند آثارشان از سوی انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب منتشر شود، می‌توانند از طریق این سامانه اقدام نمایند. بدین ترتیب کل روند پیشنهاد تا چاپ یک اثر در این سامانه قابل پیگیری است. تاکنون هفتاد اثر از طریق این سامانه پیشنهاد شده که چهارده اثر تأیید، یازده اثر رد شده و بقیه در فرایند بررسی و ارزیابی است.

وی افزود: دومین سامانه، اضافه شدن فعالیت‌های پژوهشی اعضا در سامانه سیدا است. البته این سامانه هنوز ایرادهایی دارد که در حال برطرف کردن آن هستیم. بر اساس این سامانه، عضو هیئت علمی می‌تواند کلیه فعالیت‌های علمی و پژوهشی خود را از طریق سامانه سیدا بارگزاری کند. بدین‌ترتیب برای ارتقای رتبه استادان، انتخاب پژوهشگران برتر و اموری از این قبیل می‌توان به راحتی اقدام نمود.

فرمانیان گفت: شورای پژوهشی هم‌اکنون در حال تهیه چندین آیین‌نامه است که ازجمله این آیین‌نامه‌ها می‌توان به آیین‌نامه اجرایی دانشجویان پژوهش‌محور خارجی، آیین‌نامه شورای کتاب، آیین‌نامه نشریات، آیین‌نامه نگارش پایان‌نامه‌ها و پروپوزال‌نویسی، آیین‌نامه پروپوزال پایان‌نامه‌های عربی، آیین‌نامه دستیاران پژوهش و مانند آن که یا به تصویب رسیده‌اند و یا در حال بررسی هستند. هم‌چنین در حال تنظیم نظام جامع پژوهشی هستیم که به‌زودی ارائه می‌شود.

وی ادامه داد: یکی از فعالیت‌های معاونت پژوهشی، حمایت از رساله‌های برتر دانشگاه است. بر این اساس تاکنون 140 رساله برتر هر دانشکده به معاونت معرفی شده‌اند. معاونت پژوهش پس از ارزیابی علمی این پایان‌نامه‌ها، از پایان‌نامه‌های برگزیده حمایت مالی می‌کند و از سوی انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب، منتشر می‌کند.

معاون پژوهشی دانشگاه ادیان و مذاهب در پایان سخنان خود گفت: کارگروه به نام اخلاق در پژوهش نیز در معاونت تشکیل شده است و همه این فعالیت‌ها در راستای تقویت بخش پژوهش دانشگاه به عنوان بخشی است که دانشگاه ادیان و مذاهب از همان بدو راه‌اندازی این روی‌کرد را در فعالیت‌های خود مد نظر داشت.


برچسب ها : مهدی فرمانیان, پژوهش, دانشگاه ادیان و مذاهب

نظرات
نام *
پست الکترونیک *
متن *

دانشگاه ادیان و مذاهب


نشانی: ایران - قم - پردیسان
تلفن: 32802610 25 98+
فکس: 32802627 25 98+
کد پستی: 3749113357
صندوق پستی: 37185 - 178
پست الکترونیکی: info@urd.ac.ir
سامانه پیامکی: 3000135789

دانشکده ها

دانشکده شیعه شناسی
دانشکده ادیان
دانشکده مذاهب
دانشکده فلسفه
دانشکده زن و خانواده
دانشکده عرفان
دانشکده رسانه و ارتباطات
دانشکده دین و هنر
دانشکده علوم و معارف قرآن
دانشکده حقوق
دانشکده زبان و فرهنگ ملل
دانشکده مطالعات ملل
دانشکده تاریخ
واحد مشهد

خدمات فناوری اطلاعات

سامانه جامع آموزش
سامانه آموزش مجازی
سامانه پذیرش دانشجو
سامانه اتوماسیون اداری
پست الکترونیک
جستجو در کتابخانه
کتابخانه دیجیتال

بیانیه رسالت

دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید.