دانشگاه ادیان و مذاهب
  ورود به سامانه
نام کاربری
 
وب سایت دانشگاه
سامانه جامع آموزش
سامانه آموزش مجازی
پست الکترونیک
کلمه عبور
AR EN FA
 
آخرین مطالب
حجت الاسلام والمسلمین براتی مطرح کرد؛
خانه کعبه می تواند به تفاهم ملل و صلح جهانی کمک کند
در گفت‌وگو با دکتر غفوری نژاد بررسی شد؛
بهره‌مندی از سیره امام باقر(ع) در تاریخ ادبیات فارسی
یادداشتی از دکتر شریعتمداری؛
در سایه سارِ آفتابِ دزفول
روزنامه ایران منتشر کرد؛
در حریم معبود
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تصریح کرد؛
حج می‌تواند الهام بخش وحدت و آزادی مسجد الاقصی باشد
مسئول دفتر اجتماعی سیاسی حوزه‌های علمیه بیان کرد؛
حج باید کانون هدایت جوامع باشد
مدیرگروه مطالعات تمدنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تشریح کرد؛
مناسک اسلامی باید امتداد اجتماعی پیدا کنند
امام‌جمعه اهل‌سنت قازان قایه مطرح کرد؛
اختلاف جایی در حج ندارد
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام به حجاج بیت الله الحرام،
غرب مستکبر در منطقه حساس ما و اخیراً در همه جهان روز‌به‌روز ضعیف‌تر شده است
آیت الله مبلغی تاکید کرد؛
مراسم حج؛ یک وحدت خدایی است

تفاهم‌نامه همکاری با مرکز تحقیقات کامپیوتری نور به امضا رسید

 
تاریخ انتشار: 1399/10/11    

تفاهم‌نامه همکاری با مرکز تحقیقات کامپیوتری نور به امضا رسید

با دیدار رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب از مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور) تفاهم‌نامه همکاری بین دو مرکز به امضا رسید.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب روز چهارشنبه دهم دی‌ماه 1399 با حضور در مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور) ضمن دیدار با رئیس این مرکز، تفاهم‌نامه همکاری امضا کرد.

محمدحسین بهرامی رئیس این مرکز گفت: ما باید به صورت طبیعی با همه مراکز علمی ارتباط داشته باشیم و همیشه از الطاف جناب آقای نواب بهره‌مند شده‌ایم.

وی سپس به معرفی این مرکز پرداخت و ضمن اشاره به این‌که مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی از سال 1368 با حمایت مقام معظم رهبری شروع به فعالیت کرد، گفت: گردآوری اطلاعات نسبتاً بی‌نظیری در مرکز پدیده آمده است. تقریباً نسخه دیجیتال شصت هزار جلد که مصدر اولیه علوم اسلامی در قریب به اتفاق رشته‌های اسلامی را به خودش اختصاص داده با حجم‌ وسیعی از برچسب‌گذاری‌های محتوایی را تهیه کرده‌ایم. تقریباً در تمام کتاب‌های حدیثی شیعه، احادیث، اسناد و افراد اسناد و بیست نوع برچسب‌گذاری محتوایی و اعراب گذاری و تصحیح بسیار دقیق کل متن انجام شده است و در حوزه تاریخ نیز بخشی از کتاب‌های اصلی تاریخ را با حدود شصت نوع برچسب‌گذاری انجام داده‌ایم.

 

رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری هم‌چنین گفت: این‌ها زمینه بسیاری از توسعه‌های ماشینی و پردازش‌های هوشمند آینده هم می‌تواند باشد. پیکره‌های محتوایی و دادگانی که در این مرکز شکل گرفته است شاید بتوان گفت در دنیای اسلامی بی‌نظیر است. هم‌چنین محصولاتی مجازی مثل مجلات، کتاب‌ها و سایت مجلات ازجمله برنامه‌های ماست. در نرم‌افزارهای اندروید نیز وارد شده‌ایم که شاید به تعبیری برخلاف تصور اولیه بیش از این که یک نرم‌افزار کتابخانه ساده باشند، به لحاظ نیازمندی‌های یک محقق علوم اسلامی یک تجربه بیست ـ سی ساله پشت این کار است و خیلی از نیازهایی که در این قالب‌های برطرف می‌شود، شاید در قالب کتابخانه‌های عمومی برطرف نشود.

 

سید ابوالحسن نواب رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب نیز گفت: بنده مؤسس مرکز خدمات حوزه علمیه هستم و امروز در آن حجم عملیات و گستره کاری آن و امکاناتش، با هیچ مرکز حوزوی دیگر قابل مقایسه نیست. هنوز هم کسی از من نپرسیده است که سرّ موفقیت آن، چه بود ولی من برای اولین بار در این‌جا می‌گویم و این راه الان در دانشگاه ادیان و مذاهب پیروی می‌شود و جواب هم می‌دهد و آن نسخه، حضور هم‌زمان در تهران و قم است. کارمند و دفتر هم فایده ندارد و پیشنهاد هم نمی‌کنیم. همه مراکز در تهران دفتر دارند ولی مدیر هر مرکز باید هم‌زمان در قم و تهران باشد. مثلاً حضرت آیت‌الله اعرافی چنین برنامه‌ای دارند و مدام در رفت و آمد هستند. باید در قم عملیات را انجام داد و در تهران توجیه کرد. بنده چهل سال است مدام در رفت و آمد هستم.  

وی افزود: من به این مرکز علاقه‌مند هستم و توصیه می‌کنم در امر توسعه، از هیچ کوششی فروگذار نکنید. باید وارد فعالیت‌های نوآورانه شوید. مباحث شما آن‌قدر به سرعت در دنیا تغییر می‌کند که شما باید هر پنج سال یک بار اساس‌نامه خود را بازنگری کنید. این حرفه و صنعت شما یعنی فضای مجازی و آی‌تی، شتاب شگفت‌انگیزی دارد.

در پایان این دیدار، تفاهم‌نامه همکاری بین رؤسای دو مرکز به امضا رسید.

 


برچسب ها : سید ابوالحسن نواب, دانشگاه ادیان و مذاهب, محمدحسین بهرامی

نظرات
نام *
پست الکترونیک *
متن *

دانشگاه ادیان و مذاهب


نشانی: ایران - قم - پردیسان
تلفن: 32802610 25 98+
فکس: 32802627 25 98+
کد پستی: 3749113357
صندوق پستی: 37185 - 178
پست الکترونیکی: info@urd.ac.ir
سامانه پیامکی: 3000135789

دانشکده ها

دانشکده شیعه شناسی
دانشکده ادیان
دانشکده مذاهب
دانشکده فلسفه
دانشکده زن و خانواده
دانشکده عرفان
دانشکده رسانه و ارتباطات
دانشکده دین و هنر
دانشکده علوم و معارف قرآن
دانشکده حقوق
دانشکده زبان و فرهنگ ملل
دانشکده مطالعات ملل
دانشکده تاریخ
واحد مشهد

خدمات فناوری اطلاعات

سامانه جامع آموزش
سامانه آموزش مجازی
سامانه پذیرش دانشجو
سامانه اتوماسیون اداری
پست الکترونیک
جستجو در کتابخانه
کتابخانه دیجیتال

بیانیه رسالت

دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید.